Salariile din sănătate au scăzut în loc să crească. Olguța Vasilescu se spală pe mâini

I.m. | 11.04.2018

Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, sustine ca explicatia pentru scaderea salariilor din sanatate este taierea sporurilor. Vina ar apartine ministerului Sanatatii, spune Vasilescu în replica la protestele zecilor de angajati de la Institutul "Marius Nasta" . Acestia sustin ca veniturile lunare au scazut cu 1.300 de lei.

Pe aceeași temă

 

"Intrebati la Ministerul Sanatatii, pentru ca regulamentul de sporuri se lucreaza la Ministerul Sanatatii. Ministerul Muncii a dat Legea Salarizarii, nimeni nu poate sa conteste majorarile din Sanatate. Despre sporuri, sa comunice Ministerul Sanatatii", a raspuns ministrul Muncii.

 

In pofida nemultumirii generate de legea salarizarii, OlgutaVasilescu insista ca lumea o apreciaza.

 

"97% din cei carora li se aplica legea (salarizarii - n.red.) o apreciaza. Sporurile din Sanatate - e un regulament separat facut de MS care nu are legatura cu Legea Salarizarii", a subliniat Vasilescu.

 

Anterior, intr-un comunicat de presa publicat pe site-ul ministerului, au fost explicate scaderile salariale din februarie prin faptul ca luna a avut mai putine zile nelucratoare in care se platesc sporuri, iar aceasta este o fluctuatie obisnuita.

 

"Singura exceptie, si anume aceea din domeniul sanitar ("Castigul salarial mediu net a scazut in sanatate si asistenta sociala, -2,1%, comparativ cu luna precedenta") se explica prin faptul ca, in luna februarie, numarul zilelor nelucratoare (opt) a fost mai mic decat in luna ianuarie (11).

 

Mentionam ca, in sanatate si asistenta sociala, zilele nelucratoare, care se acopera prin garzi si asigurarea continuitatii, se platesc cu un spor de pana la 100% din salariul de baza. Astfel, in luna ianuarie au fost libere prin lege zilele de 1,2 si 24 ianuarie, carora li se adauga opt zile de weekend, fata de februarie, cand au fost libere doar cele opt zile de weekend", se arata in comunicatul Ministerului Muncii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22