Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Emmanuel Macron: Avem dovada că săptămâna trecută au fost folosite arme chimice în Siria
Dora Vulcan - - - -
2018-04-12
International
6

Franţa are dovada că guvernul sirian a folosit arme chimice săptămâna trecută în oraşul controlat de rebeli Douma, lângă Damasc, a dat asigurări joi preşedintele francez Emmanuel Macron în timpul unui interviu televizat, relatează AFP şi dpa.

 

 

 ”Avem dovada că săptămâna trecută....au fost folosite arme chimice, cel puţin clor, şi că ele au fost folosite de regimul Bashar al-Assad', a declarat şeful statului francez la postul de televiziune TF1, transmite Agerpres. 

 

Totodată, Emanuel Macron a afirmat că Franţa va lua decizii 'la momentul oportun', în coordonare cu Statele Unite, cu privire la eventuale represalii la presupusul atac chimic lansat de regimul sirian.

 

'Vom lua decizii la momentul oportun, atunci când vom considera că cel mai util şi cel mai eficient', a declarat Macron, după ce marţi a afirmat că va face un anunţ 'în zilele următoare'.

 

Întrebat dacă instalaţiile de arme chimice din Siria ar putea fi ţinta unor eventuale lovituri aeriene, Macron a răspuns: 'Atunci vom decide şi va trebui să verificăm toate informaţiile'.

 

Patruzeci şi trei de persoane au fost ucise în atacul de sâmbătă asupra oraşului sirian Douma, potrivit Căştilor Albe, organizaţie de salvatori-voluntari sirieni aflaţi în zona rebelă şi care a denunţat prima acest atac. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a afirmat că cei 500 de pacienţi care au primit îngrijiri medicale după atac au prezentat simptome ale expunerii la substanţe chimice toxice.

 

 

TAGS : siria atac chimic sua trump macron dovada atac
Comentarii
bardel 2018-04-14
daca orasu Douma e controlat de rebeli

nu rebelii sunt primii suspecti ? . dha ....
emil 2018-04-13
Franta a trimis cateva mii de copii evrei direct in camerele de gazare ale nemtilor...
bardel 2018-04-14
perfect . ce mai vrei atunci .
mike 2018-04-13
Radem noi de francezi, insa au ceva experiente in lupte si trupe speciale. Sa nu uitam de legiunea franceza, de armele lor eficiente (Rafale, SAM, Mistral, etc.) si de faptul ca agentii lor aproape l-au capturat pe Bin Laden prin muntii Afganistanului, in timp ce americanii doar visau la asta si nu puteau sa-l localizeze.
In afara de UK, Franta reprezinta principala putere militara in UE. Oricum ar fi, nu prea are cum sa iasa bine in cazul unui conflict in zona aia. Sunt prea multe interese si prea multi actori implicati acolo, incat cred ca niste actiuni punctuale, "chirurgicale", ar fi de preferat unui razboi mare.
Marius 2018-04-13
Ca de obicei, "frantujii" se dau cocosi cand ii au pe americani alaturi.
Inaintea lui "Macrou", francezii au mai avut un presedinte care a crezut ca va "recupera" influienta Frantei in nordul Africii si a atacat Libya. Rezultatul? Un stat distrus si esuat pentru veci.

Acum, peste prajit crede ca si in Siria ar fi rost de o "mica" interventie si ce si-a spus? Hai sa le aratam americanilor ca avem muschi! Muschi in loc de creier!!!! Fiindca Siria nu inseamna astazi doar Siria si Bashar. Siria inseamna Rusia, inseamna Iran, inseamna China.

Chiar daca in partea cealalta avem SUA, Franta, Israel, Turcia si mai nou........ UK. Intrebarea oentru UK este daca ei intra sau ies!!!!FLORIAN D. MIREA 2018-04-12
"Presupusul atac chimic"? Hai ca e hazliu domnilor care va exprimati asa. Pai Bashar asta ar fi in stare sa omoare jumatate din poporul pe care il conduce, ca sa ramana la putere. Ca Ceausescu in 1989. Insa marele vinovat pentru perpetuarea nemerniciei regimului Asad este Vladimir Putin. Fara el, de mult era pace in Siria. Sa vedem cand se va decuide Tribunalul Penal International sa-l judece si sa-l condamne la puscarie pe viata pe acest degenerat politic, care se joaca cu pacea planetei nepedepsit de atata vreme. Asa e ca si Hitler ar fi fost imparat si in ziua de azi, daca nu pierdea razboiul?
Total 6 comments.
Mai multe din International
2812
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22