Emmanuel Macron: Avem dovada că săptămâna trecută au fost folosite arme chimice în Siria

Dora Vulcan | 12.04.2018

Franţa are dovada că guvernul sirian a folosit arme chimice săptămâna trecută în oraşul controlat de rebeli Douma, lângă Damasc, a dat asigurări joi preşedintele francez Emmanuel Macron în timpul unui interviu televizat, relatează AFP şi dpa.

Pe aceeași temă

 

 

 ”Avem dovada că săptămâna trecută....au fost folosite arme chimice, cel puţin clor, şi că ele au fost folosite de regimul Bashar al-Assad', a declarat şeful statului francez la postul de televiziune TF1, transmite Agerpres. 

 

Totodată, Emanuel Macron a afirmat că Franţa va lua decizii 'la momentul oportun', în coordonare cu Statele Unite, cu privire la eventuale represalii la presupusul atac chimic lansat de regimul sirian.

 

'Vom lua decizii la momentul oportun, atunci când vom considera că cel mai util şi cel mai eficient', a declarat Macron, după ce marţi a afirmat că va face un anunţ 'în zilele următoare'.

 

Întrebat dacă instalaţiile de arme chimice din Siria ar putea fi ţinta unor eventuale lovituri aeriene, Macron a răspuns: 'Atunci vom decide şi va trebui să verificăm toate informaţiile'.

 

Patruzeci şi trei de persoane au fost ucise în atacul de sâmbătă asupra oraşului sirian Douma, potrivit Căştilor Albe, organizaţie de salvatori-voluntari sirieni aflaţi în zona rebelă şi care a denunţat prima acest atac. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a afirmat că cei 500 de pacienţi care au primit îngrijiri medicale după atac au prezentat simptome ale expunerii la substanţe chimice toxice.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22