Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Radu Anca Diana, ambsadoarea României în Columbia, pe lista colaboratorilor CIE
Redactia - - - -
2018-04-13
Actualitate Interna
0

Printre cele peste 200 de nume ale colaboratorilor aflați în legătura UM 0225, unitatea din cadrul Departamentului Securităţii Statului (DSS) care se ocupa de urmărirea emigraţiei româneşti, se găsește și cel al ambasadoarei României în Columbia, Radu Anca Diana.

 

In lista colaboratorilor numele Ancai Diana Radu apare la pozitia 166, iar in dreptul ei scrie ca e nascuta la data de 05.04. 1954 si ca lucra la Editura Meridiane.

 

 

Lista integrală a celor 200 de  colaboratori ai UM 0225 din DSS. ( document complet, CLICK AICI )

 

Doamna Radu a absolvit Facultatea de Filologie din Bucureşti şi Facultatea de Litere şi Limbi Romanice din Lisabona.

 

In ianuarie 1990 a intrat in diplomatie, fiind angajata la Ministerul Afacerilor Externe, lucrind de-a lungul timpului la ambasadele Romaniei din Lisabona, Paris si Londra si ca functionar international la Consiliul Europei din Strasbourg. A participat si la misiunile  de monitorizare in tarile Bacanilor de Vest.

 

Ca angajat in Ministerul Afacerilor Externe a lucrat in directiile care  se ocupa de Uniunea Europeana, UNESCO si de analiza strategica a politicii internationale. Diplomat de cariera, deci.

 

In 2011 este numita ambasador in Brazilia, iar in 2016 preşedintele Iohannis a semnat decretul de rechemare in tara. Ulterior a fost numita la ambasada României din Bogota.

 

Anca Diana Radu nu are postat un CV pe site-ul ambasadei sau al MAE, dar din declaratiile de avere si interese din anul 2017 aflam ca detine doua apartamente in  Bucuresti, vreo 45.000 de euro in conturi si a cistigat din salarii  72.000 lei.

 

Doamna ambasador a fost verificata de CNSAS in anul 2009 si a primit adeverinta  de necolaborare cu Securitatea.

 

 

TAGS : ioan aurel pop colaboratori Securitate cornel nistorescu anca diana radu UM0225
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2527
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22