Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Ambasadorul Rusiei: Nu putem exclude izbucnirea unui război SUA - Rusia
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-04-13
Humanitas
0

La ieșirea de la întâlnirea cu ușile închise a membrilor Consiliului de Securitate ONU, consacrată situației din Siria, ambasadorul rus, Vasili Nebenzia, a declarat că „prioritatea este de a evita pericolul unui război.”

 

 

Reprezentatul Moscovei a răspuns la întrebarea reporterilor dacă este posibilă izbucnirea unui război între cele două super-puteri mondiale: „nu putem exclude nicio posibilitate”, a răspuns acesta.

 

Propunerea Suediei asupra unei rezolutii pentru o misiune de dezarmare chimica in Siria nu a fost abordata in cursul reuniunii.

 

Potrivit unor surse diplomatice, aceasta propunere a fost respinsa in principal de Statele Unite, Franta, Marea Britanie si Olanda, pentru ca ea nu impune crearea unui mecanism de ancheta asupra presupuselor atacuri chimice ce ar fi avut loc sambata la Douma.

 

Subiectul reuniunii de joi a fost "politica agresiva a unor dintre membrii Consiliului", a declarat Vasili Nebenzia.

 

"Amenintarile sunt o incalcare a Cartei Natiunilor Unite", a adaugat el, subliniind ca o interventie militara occidentala ar fi "foarte periculoasa pentru ca militarii nostri sunt acolo".

 

Diplomatul rus a mai informat ca tara sa a cerut o reuniune publica a Consiliului de Securitate privind Siria in prezenta secretarului general al ONU, Antonio Guterres. Aceasta ar urma sa aiba loc vineri, potrivit AFP.

TAGS : siria sua rusia onu consiliu de securitate atac chimic
Comentarii
Total 0 comments.
Recomandari
1138
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22