Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


SUA: Avem indicii care arată că în Siria a fost folosit gaz sarin alături de clor
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-04-15
Actualitate Interna
2

Statele Unite susțin că dețin informații credibile că s-ar fi utilizat gazul de luptă sarin (neurotoxic) alături de clor în atacul din 7 aprilie din orașul Douma, suburbie a Damascului controlată de rebeli la acea dată.

 

 

O sursă oficială americană a declarat că loviturile aeriene de sâmbătă, la care au participat SUA, Franța și Regatul Unit, au distrus obiective unde se aflau depozitate materiale care ar fi putut fi folosite pentru producerea unor arme chimice, cum ar fi sarinul, transmit AFP si Reuters.

 

Trebuie specificat că o delegație a Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice a ONU urmează să de deplaseze la fața locului, în Douma, pentru a ridica probe în vederea stabilirii cu exactitate dacă se regăsesc urme de substanțe toxice.

 

Rusia împreună cu Siria susțin în continuare că nu a fost decât o înscenare a urmărilor unui atac cu arma chimică care să ofere pretextul înlăturării prin forță a regimului Bashar al Assad.

 

Reprezentanta SUA, a cărei identitate nu este dezvaluită de agențiile citate, a explicat ca simptomele prezentate de victime - așa cum au fost descrise de medici, de ONG-uri și de "alte surse" precum și analiza imaginilor cu victimele din Duma - includ contracții ale pupilelor, convulsii și afecțiuni ale sistemului nervos central. Acestea nu sunt provocate de clor, ci sunt specifice expunerii la agenți neurotoxici.

 

Ea a reamintit ca sarinul, un agent din aceasta categorie, a mai fost folosit și anul trecut, în atacul de la Khan Sheikhoun, care a provocat atunci primele represalii americane împotriva Siriei. Un alt indiciu în același sens este numărul mare de morți, de ordinul zecilor.

 

Vineri, cu câteva ore înainte de loviturile aeriene, SUA, Franța și Regatul Unit au susținut că dețin dovezi privind folosirea armelor chimice de către regimul condus de președintele sirian, Bashar al-Assad, dar nu au precizat despre ce arme este vorba.

TAGS : siria atac chimic sua dovezi sarin
Comentarii
emil 2018-04-15
Rusii merita o corectie majora daca au tolerat asemenea gaze primitive.
ion ion 2018-04-15
Stiu sigur clorul a fost cumparat din piata Gorjului ,taraba *moldoveni iar gazul sarin de la Ploiesti taraba lipoveni cu pupile marite.Ai dracu medici au sirienii astia intr-o zi afla tot numa la romani medici te trimit sa mori acasa cu cancerul personal
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1449
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22