Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Comey: Nu cred în poveștile despre demența lui Trump. Este inapt moral să conducă țara
Dora Vulcan - - - -
2018-04-16
International
3

Donald Trump este "inapt moral" să conducă Statele Unite, a afirmat fostul director al FBI James Comey într-un interviu difuzat duminică la postul de televiziune ABC, relatează Agenţia France Presse.

 

 

Pe parcursul întregului interviu, Comey, care a fost concediat în 2017 de Trump de la șefia FBI, conturează un portret foarte sumbru al președintelui, portretizat ca un mincinos "murdărește totul în jurul lui", scrie AFP. 

 

 "Nu cred în poveştile potrivit cărora el ar fi deficient mintal sau în primele etape ale demenţei", a spus James Comey, potrivit unui transcript al ABC. "Nu cred că este inapt medical. Cred că este inapt moral să fie preşedinte", a spus Comey.

 

"Preşedintele nostru trebuie să întruchipeze respectul şi să adere la valorile care se află în inima ţării noastre. Cea mai importantă (dintre aceste valori) fiind adevărul. Acest preşedinte nu este capabil să o facă", mai spune el. 

 

 "Problema cu acest președinte este că îi murdărește pe toți cei din jurul lui", a spus fostul lider al FBI. "Și întrebarea este (...) care e nivelul de mizerie la care poate ajunge pentru a deveni inapt să-și mai împlinească obiectivul pentru care a fost ales, cel de a-și proteja și servi țara”. 

 

 

.@GStephanopoulos: “Is Donald Trump unfit to be president?”
@Comey: “Yes, but not in the way I often hear people talk about it...I don't think he's medically unfit to be president. I think he's morally unfit to be president.” https://t.co/nzGYlTmLXf #Comey pic.twitter.com/4eag9flFZ2

— ABC News (@ABC) 16 aprilie 2018

 

 

Comey nu se oprește aici cu criticile la adresa lui Trump: „O persoană care vorbește despre femei și care le tratează ca pe niște bucăți de carne, minte în permanență despre lucrurile importante dar și despre cele mici și care insistă ca poporul american să-l creadă, această persoană nu este aptă să fie președintele Statelor Unite, din rațiuni morale ".

 

Trump l-a demis pe Comey de la conducerea FBI în 2017 contestând modul în care FBI a efectuat investigația privitoare la folosirea ilegală, de către fosta sa contracandidată democrată, Hillary Clinton, a unui server privat pentru transmiterea de mailuri, în perioada în care a fost secretar de stat. Președintele Trump i-a imputat lui Comey, de asemenea, ancheta FBI care suspecta existența unei înțelegeri secrete între echipa de campanie a lui Trump și ruși în campania pentru prezidențialele din 2016.

 

Comey a publicat o carte de 300 de pagini intitulată „ A Higher Loyalty: Truth, Lies and Leadership“, în care pictează un portret vitriolic al lui Trump, pe care-l descrie obsedat de imaginea sa și prea puțin preocupat de binele public,  Cartea lui Comey îl prezintă pe Donald Trump ca pe un șef al mafiei, o ființă necinstită și egocentrică.

 

Înainte de lansarea cărții lui Comey, Trump a dezlănțuit un atac furibund la adresa lui Comey într-o serie de tweeturi, în care l-a numit o jigodie care ar trebuie să meargă la închisoare pentru că a dezvăluit informații clasificate. 

 

 

TAGS : sua comey fbi interviu trump inapt moral
Comentarii
emil 2018-04-18
Placa doamnei Hillary Clinton a invins dementa domnului Trump.
FLORIAN D. MIREA 2018-04-16
E o intrebare, oglinda-oglinjoara, cine-i mai mincinos in tara? Trump or Comey-Ghitara? Regula zice ca cine zice ala e.Pai atunci de unde atata moralitate la Comey, ca sa o pretinda el de la altii?
horia 2018-04-17
Fii mai explicit. Spune-ne ce stii si de unde de imoralitatea lui Comey. Regula se aplca prin comparatie cu adevarul, adevarat
Total 3 comments.
Mai multe din International
2805
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22