Comey: Nu cred în poveștile despre demența lui Trump. Este inapt moral să conducă țara

Dora Vulcan | 16.04.2018

Donald Trump este "inapt moral" să conducă Statele Unite, a afirmat fostul director al FBI James Comey într-un interviu difuzat duminică la postul de televiziune ABC, relatează Agenţia France Presse.

Pe aceeași temă

 

 

Pe parcursul întregului interviu, Comey, care a fost concediat în 2017 de Trump de la șefia FBI, conturează un portret foarte sumbru al președintelui, portretizat ca un mincinos "murdărește totul în jurul lui", scrie AFP. 

 

 "Nu cred în poveştile potrivit cărora el ar fi deficient mintal sau în primele etape ale demenţei", a spus James Comey, potrivit unui transcript al ABC. "Nu cred că este inapt medical. Cred că este inapt moral să fie preşedinte", a spus Comey.

 

"Preşedintele nostru trebuie să întruchipeze respectul şi să adere la valorile care se află în inima ţării noastre. Cea mai importantă (dintre aceste valori) fiind adevărul. Acest preşedinte nu este capabil să o facă", mai spune el. 

 

 "Problema cu acest președinte este că îi murdărește pe toți cei din jurul lui", a spus fostul lider al FBI. "Și întrebarea este (...) care e nivelul de mizerie la care poate ajunge pentru a deveni inapt să-și mai împlinească obiectivul pentru care a fost ales, cel de a-și proteja și servi țara”. 

 

 

.@GStephanopoulos: “Is Donald Trump unfit to be president?”
@Comey: “Yes, but not in the way I often hear people talk about it...I don't think he's medically unfit to be president. I think he's morally unfit to be president.” https://t.co/nzGYlTmLXf #Comey pic.twitter.com/4eag9flFZ2

— ABC News (@ABC) 16 aprilie 2018

 

 

Comey nu se oprește aici cu criticile la adresa lui Trump: „O persoană care vorbește despre femei și care le tratează ca pe niște bucăți de carne, minte în permanență despre lucrurile importante dar și despre cele mici și care insistă ca poporul american să-l creadă, această persoană nu este aptă să fie președintele Statelor Unite, din rațiuni morale ".

 

Trump l-a demis pe Comey de la conducerea FBI în 2017 contestând modul în care FBI a efectuat investigația privitoare la folosirea ilegală, de către fosta sa contracandidată democrată, Hillary Clinton, a unui server privat pentru transmiterea de mailuri, în perioada în care a fost secretar de stat. Președintele Trump i-a imputat lui Comey, de asemenea, ancheta FBI care suspecta existența unei înțelegeri secrete între echipa de campanie a lui Trump și ruși în campania pentru prezidențialele din 2016.

 

Comey a publicat o carte de 300 de pagini intitulată „ A Higher Loyalty: Truth, Lies and Leadership“, în care pictează un portret vitriolic al lui Trump, pe care-l descrie obsedat de imaginea sa și prea puțin preocupat de binele public,  Cartea lui Comey îl prezintă pe Donald Trump ca pe un șef al mafiei, o ființă necinstită și egocentrică.

 

Înainte de lansarea cărții lui Comey, Trump a dezlănțuit un atac furibund la adresa lui Comey într-o serie de tweeturi, în care l-a numit o jigodie care ar trebuie să meargă la închisoare pentru că a dezvăluit informații clasificate. 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22