Olguța Vasilescu, audiată la Parchetul General într-un dosar care are legătură cu TelDrum

Dora Vulcan | 16.04.2018

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a ajuns luni dimineață la Parchetul General, în jurul orei 11:30, însoțită de avocatul ei.

Pe aceeași temă

 

 

 

Potrivit unor surse, ar fi vorba de un dosar în care Lia Olguța Vasilescu a fost citată ca martor. Surse judiciare, citate de televiziunile de știri, spun că audierea ar putea avea legătură și cu dosarul Tel Drum Craiova, care este pe rol, în care ministrul Muncii este implicat.

 

 

 Porivit informaţiilor Digi24, Lia Olguţa Vasilescu este audiată în calitate de martor într-un dosar declinat din dosarul Tel Drum-Craiova. În vizorul anchetatorilor sunt lucrări realizate fără autorizaţie, din fonduri europene, în valoare de 8 milioane de euro.

 

Tel Drum este compania despre care procurorii DNA susţin că e controlată din umbră de preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

 

Într-un material publicat anul trecut, Digi 24.ro arăta că, în perioada ianuarie 2014-martie 2017, Tel Drum a obţinut contracte de 64 milioane de euro .

 

Un exemplu în acest sens: strada Râului din Craiova. Pentru reabilitarea și modernizarea rețelei de alimentare cu apă și canalizare pe această stradă, Primăria Craiova a atribuit Tel Drum SA, în decembrie 2014, un contract de 1,31 milioane lei fără TVA. O primă remarcă ar fi că atribuirea contractului de reabilitare a rețelei de apă și canalizare s-a produs la circa opt luni după ce instituția condusă, la acea vreme, de Lia Olguța Vasilescu, actualul ministru al Muncii, anunța că au început lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere. Lucrări de reabilitare rutieră care, atenție, fuseseră încredințate tot Tel Drum SA, în noiembrie 2013, printr-un contract în valoare de 39,89 milioane lei fără TVA.

 

A doua remarcă privește modul în care au fost realizate lucrările de către Tel Drum SA. În septembrie 2016, apare o avarie la rețeaua de canalizare de pe strada Râului, aceasta este remediată fără refacerea stratului de asfalt. Trei luni mai târziu, începe să se crape asfaltul din jurul gurilor de canalizare, iar Compania de Apă Oltenia se apără arătând că nu poate interveni pe strada Râului atâta timp cât lucrarea este în garanție și că remedierile trebuie făcute de Tel Drum SA.

 

Pe parcurs, au ieșit la iveală și alte detalii interesante ale afacerii Tel Drum în Craiova: lucrările de reabilitare rutieră au fost executate, parțial, fără autorizație de construire, iar Primăria condusă de Vasilescu s-a grăbit să recepționeze lucrările, deși Inspectoratul de Stat în Construcții recomanda respingerea recepției și efectuarea unei expertize tehnice. În cele din urmă, povestea a ajuns pe masa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22