Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Dragnea și Tariceanu, în ședintă după refuzul lui Iohannis de o demite pe Kovesi
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-04-16
Actualitate Interna
2

Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu s-au întâlnit luni seară după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu o revocă din funcția de procuror-șef al DNA pe Laura Codruța Kovesi.

 

 

Cei doi lideri ai coaliției de guvernare, PSD-ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu s-au întâlnit în biroul de la Camera Deputaților al lui Liviu Dragnea, imediat după anunțul președintelui de a respinge cererea ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a o demite pe Kovesi. La discuții participă și secretarul general al ALDE, Daniel Chițoiu.

 

Călin Popescu Tăriceanu nu a facut declaratii de presa, sustinand ca nu a analizat documentele la care a facut referire Klaus Iohannis, relatează Ziare.com.

 

Klaus Iohannis a refuzat, luni, sa dea curs cererii de revocare a Laurei Codruta Kovesi, anuntand ca motivele invocate de ministrul Justitiei nu au fost de natura sa il convinga.

 

Presedintele a precizat ca, odata ce a fost sesizat cu propunerea de revocare si dupa ce a primit avizul CSM, a cerut departamentelor de specialitate din Administratia Prezidentiala o analiza si cateva propuneri.

 

"Analizand motivele minstrului Justitiei, am constatat ca autorul raportului considera ca acesta este, citez, o luare de pozitie fata de dezbaterile publice din ultimul an, ceea ce clar induce perceptia ca evaluarea ministrul Justitiei poate fi subiectiva. Aceasta perceptie e intarita si de prezenta in raport a unor aspecte referitoare la cariera profesionala a ministrului Justitiei. De asemenea, unele motive care fundamenteaza propunerea de revocare nu sunt pertinente. Motivele ministrului Justitiei nu au fost de natura sa ma convinga, in mare parte nici nu corespund prevederilor legale propunerii de revocare a doamnei Kovesi din functia de procuror-sef al DNA.In concluzie, nu voi da curs propunerii de revocare a doamnei Kovesi din functia de procuror-sef al DNA", a mai spus Klaus Iohannis.

 

Imediat dupa anuntul presedintelui, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat ca va sesiza Curtea Constitutionala.

 

Ministrul Justitiei își bazează demersurile la CCR pe faptul că presedintele nu are nicio competenta in evaluarea activitatii profesionale a procurorului-sef al DNA.

TAGS : liviu dragnea calin popescu tariceanu dna laura codruta kovesi klaus iohannis
Comentarii
Alexandrina Rada 2018-04-16
Ce-or fi stabilit consilierii israelieni?
Alexandrian Rada 2018-04-16
In sedinta cu consilierii israelieni?
I-au adus si la guvern!
Ce interese au?
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
624
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22