Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Herta Muller, laureată a premiului Nobel, a fost suspendată din Uniunea Scriitorilor
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-04-17
Actualitate Interna
2

Laureată cu premiul Nobel pentru literatură în 2009, scriitoarea Herta Muller, a fost suspendată din Uniunea Scriitorilor din România pentru că nu și-a plătit cotizația de 150 lei/an. Informația, publicată inițial de Libertatea, a fost confirmată de președintele USR, Nicolae Manolescu.

 

 

„Herta Muller este membră a USR, filiala din Timișoara. În acest moment ea este suspendată, neplătindu-și de ani de zile cotizația. Este suspendată, asta înseamnă că nu are drept de vot, atâta tot. În rest ea este membră. Ba mai mult au fost câțiva din Uniune care s-au oferit să plătească pentru ea cotizația, numai că nu pot plăti fără să o întrebe pe ea. Herta Muller a zis că nu o interesează Uniunea. Cotizația este de 150 de lei pe an”, a declarat Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor, citat de HotNews.ro.

 

Manolescu afirmă că este vorba de statutul USR și că n-ar nicio legătură cu faptul că Herta Muller este laureată a premiului Nobel. El a adăugat că din acești bani se finanțează evenimente organizate de filiale și că plata unei cotizații anuale se întâlnește la toate asociațiile de scriitori din Europa.

 

Cotidianul Libertatea a publicat marți informația că Herta Muller a fost suspendată din drepturi în cadrul Uniunii Scriitorilor din România pentru că nu și-a plătit cotizația.

 

Uniunea Scriitorilor precizează că din cei 2.600 de membri, 600 nu și-au mai achitat cotizația. Aceștia sunt în continuare membrii, dar nu mai au dreptul să voteze sau să participe la anumite proiecte ale filialelor. „În momentul în care își plătesc cotizația, sunt repuși în drepturi imediat”, a arătat USR pentru Libertatea.

 

Herta Muller este singurul scriitor român, care are dublă naționalitate română și germană, a fost laureată cu Premiului Nobel pentru Literatură în 2009.

 

TAGS : herta muller premiul nobel pentru literatura uniunea scriitorilor din romania nicolae manolescu
Comentarii
Camelian Propinatiu 2018-04-17
De râsu' lumii! Existau solutii mai putin murdare. Cheta pentru cotizatie. Sau macar sa treaca alegerile din aceasta Uniune care nu mai tine seama de ce imagine are.
emil 2018-04-17
Foarte grav, rugam uniunea a efectua relocarea Premiului Nobel catre un membru bun-platnic.
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2192
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22