Conflictul de interese al aleșilor locali, 10% din indemnizație, maximum 6 luni

Redactia | 17.04.2018

Modificarea Statutului aleșilor locali, care prevede că în cazul în care se constată un conflict de interese, aceasta este abatere disciplinară care se sancționează cu diminuarea indemnizației cu 10% timp de maximum 6 luni a trecut de Comisia Juridică a Camerei Deputaților.

Pe aceeași temă

 

 

Proiectul legislativ inițiat de deputatul PSD Cătălin Rădulescu „Mitralieră” și semnat de alți 12 parlamentari PSD mai prevede ca aleșii locali au un interes personal într-o anumită zonă dacă au posibilitatea să anticipeze că votul lor este decisiv în luarea unei decizii a autorității publice din care fac parte care ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru soț, soție, rude sau afini pana la gradul al doilea, orice persoana fizică sau juridică cu care au o relație de angajament, o societate comercială la care dețin calitatea de asociat unic, administrator sau de la care obțin venituri, o altă autoritate din care fac parte, asociație sau fundație din care fac parte.

 

Din partea opoziției, deputatul USR Stelian Ion a propus ca pentru un conflict de interese, aleșii locali să fie sancționați cu încetarea mandatului. Argumentul lui este că pentru conflictul de interese trebuie să fie un regim identic cu cel pentru incompatibilitate.

 

Președintele Comisiei Juridice, social-democratul Eugen Nicolicea, a precizat că în nicio altă lege, nici măcar la funcționarii publici, nu exista încetare de mandat pe conflict de interese.

 

"Nu scrie niciunde ca pentru conflict de interese se încetează mandatul", a spus Nicolicea.

 

Propunerea USR a fost respinsa in comisie.

 

Proiectul urmeaza sa intre in dezbaterea plenului Camerei Deputatilor, care este primul for sesizat, iar Senatul este decizional

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22