Cioloș, dispus să candideze la toate alegerile utile partidului. Deschidere către USR

Dora Vulcan | 19.04.2018

Deși nu o spune explicit că va candida la prezidențiale, fostul premier tehnocrat nu respinge posibilitatea de a candida la oricare dintre alegerile care vor fi utile pentru partidul său. În ceea ce privește viitorii săi aliați, fostul premier tehnocrat a spus că va căuta căi de colaborare cu USR.

Pe aceeași temă

 

 

 ”Eu unul voi candida la toate alegerile care vor fi utile pentru partid. Pentru toate candidaturile avem proceduri prevăzute în statut. Nu vreau să întind speculaţiile mai mult. Domnul Iohannis ştie foarte bine că are susţinerea mea, am lucrat foarte bine. După ce partidul va exista, ne vom exprima modul de abordare pentru alegeri. Scopul nostru e să construim o alternativă politică pentru România. Implicarea câtorva oameni în politică nu va rezolva problema, important e să facem acest lucru împreună. Avem nevoie să acţionăm împreună. Societatea civilă va juca un rol foarte important în acest proces de evoluţie”, a spus fotul premier tehnocrat Dacian Cioloș, întrebat de Adevărul dacă va candida la prezidențiale.

 

Cât privește eventualii aliați pe care-i va avea formațiunea sa, Cioloș spune că  "sunt multe lucruri care ne apropie cu USR și sunt convins că vom găsi calea de a colabora".

 

 Întrebat de ce a ales să își facă propriul partid și nu să se înscrie în USR sau în PNL, Cioloș a răspuns că "Discuții au fost și cu PNL și cu USR. Nu mă interesează funcții, nu mă interesează să fiu într-un partid și să mă cert cu cineva ca să obțin funcții. Mi s-a părut că cel mai decent este a construi de la bază."

 

Dacian Cioloș a adăugat că "Mi-aș dori să văd că și aceste partide răspund mai mult la așteptările oamenilor care așteaptă un alt fel de politică. E important ca aceste partide să se uite mai mult la nevoile oamenilor și să le înțeleagă, și nu vorbim de o creștere de salarii pentru o anumită categorie."

 

"Întărirea și reformarea PNL o pot face cel mai bine oameni din interior", mai spune Dacian Cioloș.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22