Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


CCR: Statutul magistraților, neconstituțional. Două legi ale justiției merg la promulgare
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-04-19
Actualitate Interna
2

Legea privind Statutul magistratilor contine prevederi neconstitutionale si se va intoarce in Parlament, insa celelalte doua Legi ale Justitiei, cea privind organizarea judiciara si cea referitoare la organizarea si functionarea CSM, au fost declarate constitutionale.

 

Astfel, CCR a admis sesizarea formulata de PNL, USR si Inalta Curte de Casatie si Justitie privind modificarile aduse Legii 303/2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor, au precizat, pentru Agerpres, surse din CCR.

 

In schimb, sesizarile PNL si USR asupra Legilor 304/2004 privind organizarea judiciara si 317/2004 privind organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii au fost respinse de catre CCR, informeaza Agerpres. Asta inseamna ca aceste doua legi merg mai departe la promulgare, la presedintele Klaus Iohannis.

 

Parlamentarii PNL si USR au anuntat in 29 martie ca au contestat din nou la Curtea Constitutionala (CCR) cele trei acte normative.

 

Si ICCJ a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la modificarile Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

 

Legile au fost adoptate in 26 martie pentru a doua oara de catre Parlament dupa ce, initial, PNL le-a contestat, iar CCR a decis ca unele articole sunt neconstitutionale.

 

Printre cele mai importante modificari la legile Justitiei se afla eliminarea presedintelui Romaniei din numirea conducerii ICCJ si corelarea prevederii din legea 303/2004 cu legea 317/2004.

 

TAGS : legile justitiei camera deputatilor psd vot senat comisia speciala ccr
Comentarii
emil 2018-04-19
Magistratul e forma fara fond cata vreme mafia si coruptia parlamentara raman constitutionale.
Theodor Iliescu 2018-04-19
Cu o Curte Constitutionala formata din "OAMENI DE PARTID" - SI STIM NOI CARE SUNT PARTIDELE IMPLICATE - nu vom avea NICIODATA corecte decizii ale CCR. Vezi cine conduce la ora actuala CCR - membru al PSD !!!! ca sa nu mai amintin restul lingailor "infipti" la CCR de "haitele politice" - fals denumite partide si rezultatele sunt clare. Ointreaga Romania a fost JEFUITA - mai rau ca-n codru - si CCR-isti ne "informeaza ca "coruptia nu e un pericol" ! Cred si eu ca nu e - cand coruptii trebue aparati - "ce e de la PSD-ALDE" ! Scarba mi-e de ce a ajuns Romania ! Propun DESFIINTAREA IMEDIATA a CCR - si numirea unei alte curti pri alegeri generale - NU PRIN NUMIREA DE PUNGASII POLITICHIEI ROMANESTI !
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2529
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22