Florin Roman (PNL): Statul încearcă o naționalizare bolșevică a Pilonului II de pensii

Redactia | 20.04.2018

Ipoteza naționalizării Pilonului II de pensii continuă să fie contestată vehement. Deputatul PNL Florin Roman a declarat vineri că statul încearcă o „naționalizare bolșevică”.

Pe aceeași temă

 

 

„Este, pur și simplu o naționalizare bolșevică, iar miza reprezintă cele șapte miliarde de euro care se află acum în Pilonul II de pensii” a declarat vineri deputatul Florin Roman.

 

El a subliniat că în caz de deces, banii pot fi lăsați moștenire pentru cei desemnați prin testatment.

 

„Ceea ce se incearca acum e efectiv o nationalizare. Adica, pe partea de proiect sa reduci contributia la 0%, ai redus-o de la 5,1% la 3,7%, iar acum sa o duci la 0% si doar sa ai posibilitatea sa optezi pentru Pilonul II, practic este o nationalizare cu acte in regula si asta inseamna ca guvernul fura 800 de milioane de euro lunar - cat merg acumulare in Pilonul II in ceea ce inseamna pensia noastra a fiecaruia - ca sa sustina actualul sistem de pensii", a mai spus Roman.

 

Liberalul a mai spus ca isi pune mari semne de intrebare si cu privire la termenul de 1 iulie privind indexarea punctului de pensie.

 

"In aceasta saptamana am avut in dezbatere la Comisia de munca Ordonanta 82, ordonanta extrem de importanta . Le-am atras atentia ca, prin prorogarea indexarii punctului de pensie, de la 1 ianuarie la 1 iulie, timp de sase luni se fura intre 3 milioane si 6 milioane de lei vechi din buzunarul fiecarui pensionar, pentru ca practic aceasta indexare nu s-a facut la 1 ianuarie, conform legii, si am spus ca am mari semne de intrebare si cu 1 iulie, cu recalcularea dosarelor de pensie. Nu au personal, au blocate angajarile si teama mi-e ca iar vor veni si vor spune ca timpul nu le permite sa recalculeze dosarele si se vor duce cu o noua prorogare", a adaugat el.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22