Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Florin Roman (PNL): Statul încearcă o naționalizare bolșevică a Pilonului II de pensii
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-04-20
Actualitate Interna
0

Ipoteza naționalizării Pilonului II de pensii continuă să fie contestată vehement. Deputatul PNL Florin Roman a declarat vineri că statul încearcă o „naționalizare bolșevică”.

 

 

„Este, pur și simplu o naționalizare bolșevică, iar miza reprezintă cele șapte miliarde de euro care se află acum în Pilonul II de pensii” a declarat vineri deputatul Florin Roman.

 

El a subliniat că în caz de deces, banii pot fi lăsați moștenire pentru cei desemnați prin testatment.

 

„Ceea ce se incearca acum e efectiv o nationalizare. Adica, pe partea de proiect sa reduci contributia la 0%, ai redus-o de la 5,1% la 3,7%, iar acum sa o duci la 0% si doar sa ai posibilitatea sa optezi pentru Pilonul II, practic este o nationalizare cu acte in regula si asta inseamna ca guvernul fura 800 de milioane de euro lunar - cat merg acumulare in Pilonul II in ceea ce inseamna pensia noastra a fiecaruia - ca sa sustina actualul sistem de pensii", a mai spus Roman.

 

Liberalul a mai spus ca isi pune mari semne de intrebare si cu privire la termenul de 1 iulie privind indexarea punctului de pensie.

 

"In aceasta saptamana am avut in dezbatere la Comisia de munca Ordonanta 82, ordonanta extrem de importanta . Le-am atras atentia ca, prin prorogarea indexarii punctului de pensie, de la 1 ianuarie la 1 iulie, timp de sase luni se fura intre 3 milioane si 6 milioane de lei vechi din buzunarul fiecarui pensionar, pentru ca practic aceasta indexare nu s-a facut la 1 ianuarie, conform legii, si am spus ca am mari semne de intrebare si cu 1 iulie, cu recalcularea dosarelor de pensie. Nu au personal, au blocate angajarile si teama mi-e ca iar vor veni si vor spune ca timpul nu le permite sa recalculeze dosarele si se vor duce cu o noua prorogare", a adaugat el.

TAGS : pensii pilonul II pnl florin roman
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
713
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22