Toader a pregătit un protocol cu onorarii în perspectiva revenirii sale în avocatură

Dora Vulcan | 21.04.2018

Există protocoale bune și protocoale rele, a dat de înțeles ministrul de Justiției Tudorel Toader, în discursul său susținut sâmbătă la Congresul Avocaților, organizat la sfârșitul acestei săptămâni de Uniunea Națională a Barourilor din România.

Pe aceeași temă

 

 Există protocoale rele și protocoale bune.

Cele bune sunt cele prin care reglezi onorariile profesiei în rândul căreia vei reveni după ce ai făcut jocurile ca ministru și reglat adoptarea protocolului. Tudorel Toader se miră cu mimată candoare că acest cuvânt -  ”protocol” - are conotații negative, fără să spună o vorbă despre cine anume a avut grijă să dea conotații negative acestui termen. Doar le dă asigurări colegilor avocați, în rândul cărora abia așteaptă să revină și o spune explicit, că le-a asigurat un protocol - pentru care, complice, îi mulțumește și Ministerului Finanțelor, din postura sa actuală de ministru al Justiței  - din care avocații vor avea doar de câștigat. Acei avocați în rândul cărora este nerăbdător să revină.

Pentru că așa sunt protocoalele pe lumea asta: bune sau rele. În raport de cui profită...

 

 

” Sigur că Ministerul Justiției este – și trebuie să fie – alături de dumneavoastră, de profesia pe care o exercitați și, cred eu, din experiențele pe care le-am acumulat de un an și ceva de ministru al Justiției, că Ministerul a încercat – și în parte a realizat – să ducă la îndeplinire obligațiile pe care le are în raport cu profesia de avocat”, a spus ministrul Tudorel Toader.

 

 

Ministrul nu și-a ascuns nerăbdarea de a reveni în rândurile breselei avocaților:  

 

”Sigur, am participat și la alte întrevederi, manifestări ale dumneavoastră și, după cum spuneați, în calitatea uneori de avocat în exercițiu, activ, astăzi avocat suspendat și dumneavoastră personal și bună parte dintre colegii dumneavoastră, colegii noștri știu că, într-un fel sau altul, aștept momentul în care voi scoate „proba” de la naftalină, voi cere revenirea în activitatea de avocat.”

 

 

”Astăzi, când vorbim, cuvântul „protocol” este deformat”, a spus ministrul Tudorel Toader fără a explica cine stabilește conotațiile negative ale unui protocol și după ce criterii se împart acestea în protocoale bune și protocale rele. 

 

 

”Cuvântul „protocol” are o anumită conotație specifică. Dar vă asigur de faptul că am demarat procedurile pentru încheierea unui nou protocol între Ministerul Justiției, Ministerul Public și Uniunea Barourilor, un nou protocol, în care să fie parte și Ministerul Public, în care să actualizăm și să standardizăm cuantumul onorariilor pentru serviciile pe care le prestați”, a spus Tudorel Toader. 

 

 

 ”E adevărat că dumneavoastră – și cu toții știm – apare acolo o frază miraculoasă și Ministerul Finanțelor este întotdeauna de acord, noi le mulțumim, dar se pune o virgulă cu încadrarea în alocația bugetară. Așadar, vom finaliza acest nou protocol, un parteneriat în trei de data aceasta, în care să actualizăm natura și volumul de retribuire, onorariile pentru serviciile pe care le prestați”, a adăugat complice viitorul avocat Tudorel Toader. 

 

 

 

Discursul integral al ministrului Tudorel Toader, publicat de Universul Juridic

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22