Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Budapesta: 10.000 de manifestanți denunță controlul guvernului Orban asupra presei
Dora Vulcan - - - -
2018-04-22
International
0

Aproximativ 10.000 de oameni au participat, sâmbătă, la un nou protest la Budapesta, ei manifestând împotriva controlului guvernului asupra presei, care l-ar fi ajutat pe premierul Viktor Orban să câştige alegerile din 8 aprilie, relatează Reuters.

 

 

Înainte de  protest, organizatorii au postat pe Facebook un mesaj în care menţionează că presa de stat a devenit “maşina de propagandă” a lui Orban, scrie News.ro. 

 

“Scopul nostru principal este să demontăm controlul pe care îl are Fidesz asupra presei. Însă şi partidele de opoziţie au o datorie, pentru că şi ele sunt responsabile pentru situaţia în care ne aflăm. Împreună cu acestea trebuie să luptăm pentru o nouă lege electorală, corectă, şi pentru a fi anchetate cazurile de corupţie”, au menţionat organizatorii protestului.

 

Protestatarii săau strâns în faţa parlamentului, fluturând drapelul naţional şi pe cel al Uniunii Europene.

,

La Budapesta au avut loc proteste şi în urmă cu o săptămână, când au ieşit în stradă mii de manifestanţi.

 

Viktor Orban a început al treilea mandat de prim-ministru după victoria în alegerile din 8 aprilie. Mesajul său ferm anti-imigranţi i-a adus partidului său, Fidesz, o majoritate puternică în parlament, câştigând două treimi din locuri.

TAGS : ungaria viktor orban protest libertatea presei
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
2251
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22