Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Prinţul Charles, desemnat succesor al reginei Elisabeta a II-a la conducerea Commonwealth
Dora Vulcan - - - -
2018-04-22
International
1

Şefii de guverne din Commonwealth au căzut de acord vineri ca prinţul Charles să îi succeadă mamei sale, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, la conducerea Commonwealth-ului, relatează mass-media britanice, relatează AFP.

 

 

Regina Elisabeta a II-a, care împlinește sâmbătă 92 de ani, şi-a exprimat joi dorinţa ca fiul ei Charles să îi succeadă la conducerea organizaţiei, o funcţie care nu este ereditară şi care are caracter simbolic, transmite Agerpres.

 

'Este dorinţa mea sinceră ca Commonwealth-ul să continue să ofere stabilitate şi continuitate pentru generaţiile viitoare şi să decidă ca, la un moment dat, Prinţul de Wales să ducă mai departe munca importantă începută de tatăl meu în 1949', a declarat joi suverana, la deschiderea oficială a întâlnirii şefilor de guverne din Commonwealth.

 

Reuniţi până vineri seara, liderii Commonwealth-ului, care grupează 53 de state foste colonii britanice, au acceptat cererea suveranei, în timpul discuţiilor desfăşurate la Castelul Windsor, au informat BBC şi Sky news.

 

Regina Elisabeta a II-a a fost proclamată şeful Commonwealth-ului la încoronarea sa în 1952, după moartea tatălui său, regele George al VI-lea.

 

Mai mulţi oficiali şi-au exprimat deja susţinerea pentru prinţul Charles, între care premierul britanic Theresa May şi omologul ei canadian Justin Trudeau.

 

Cu toate acestea, Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, de opoziţie, a susţinut că şefia Commonwealth-ului ar trebui să revină prin rotaţie statelor membre.

TAGS : marea britanie regina elisabeta succesiune printul charles commonwealth
Comentarii
emil 2018-04-23
Un singur repros se poate imputa Reginei Elisabeta, n-a stiut cum sa-i fie de ajutor printesei Diana.
Total 1 comments.
Mai multe din International
4496
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22