Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Proiect de lege pentru Dragnea: Strategia de dezvoltare a României până în 2040
Dora Vulcan - - - -
2018-04-22
Actualitate Interna
3

Guvernul a publicat un proiect de lege privind Strategia "România 2040", care va fi realizată de o comisie condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi care va deveni obligatorie pentru toate guvernele ce vor urma.

 

 

 

Prin proiect, se instituie obligaţia elaborării şi actualizării Strategiei de dezvoltare economică şi socială a României pe termen lung, denumită Strategia "România 2040", precum şi cadrul "instituţional de realizare şi de asigurare a consensului naţional".

 

 

"Strategia "România 2040" se va elabora prin consens naţional şi va cuprinde scenarii şi politici publice alternative pentru atingerea obiectivelor asumate. Strategia "România 2040" se va elabora în concordanţă cu strategiile şi direcţiile de dezvoltare pe termen mediu şi lung asumate la nivelul Uniunii Europene. Autorităţile administraţiei publice, Academia Română, academiile de ramură, instituţiile de învăţământ superior, instituţiile de cercetare-dezvoltare de drept public şi privat, sindicatele şi patronatele de ramură, precum şi organismele neguvernamentale de profil vor sprijini elaborarea Strategiei "România 2040"", se arată în proiect.

 

Conform acestuia, strategia se va elabora sub directa responsabilitate a Parlamentului, de către Comisia "România 2040", care "este condusă de Preşedintele Camerei Deputaţilor". Coordonarea metodologică şi ştiinţifică a activităţii Comisiei "România 2040" precum şi a întregului proces de elaborare a strategiei vor fi realizate de Consiliul de Programare Economică şi Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză.

 

Comisia "România 2040" îşi va desfăşura activitatea în perioada 1 iunie 2018 - 1 iunie 2019, atât în cadrul unor reuniuni lunare în plen, cât şi în mod curent, prin realizare de lucrări de fundamentare şi sinteză.  Comisia este alcătuită din: reprezentanţi ai Guvernului, ai Preşedinţiei României, ai partidelor parlamentare, ai comisiilor de specialitate din Senat şi Camera Deputaţilor,  ai Academiei Române, ai Consiliului de Programare Economică şi ai Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, personalităţi ale ştiinţei, din mediul academic şi universitar desemnaţi de conducerea Comisiei "România 2040", la propunerea Consiliului de Programare Economică. La şedinţele Comisiei "România 2040" pot participa, în calitate de invitaţi, reprezentanţi ai instituţiilor publice, organismelor neguvernamentale, ai sindicatelor şi patronatelor, în baza convocărilor nominale.

 

"Odată cu intrarea în vigoare a prezentei legi, se instituie obligativitatea includerii în programele de guvernare aprobate în Parlament a principalelor obiective strategice prevăzute în Strategia "România 2040". La elaborarea proiectului legii bugetului de stat, autoritatea administraţiei publice centrale responsabilă cu finanţele publice va lua în considerare cu prioritate prevederile Strategiei "România 2040". Pentru eficientizarea cheltuielilor, se instituie obligativitatea Guvernului de a continua programele şi proiecte de dezvoltare ce decurg din Strategia "România 2040". Guvernul are obligaţia de a aplica Strategia "România 2040", prin elaborarea aprofundată de politici sectoriale pe termen scurt şi mediu", se spune în proiect. 

 

 

Proiectul de lege privind elaborarea şi actualizarea Strategiei naţionale pe termen lung "România 2040" a fost postat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului 

 

 

 

PNL: Dragnea vrea să condamne România la dezastru nu doar într-un mandat de 4 ani, ci pentru următoarele două decenii

 

 

 Liberalii critică dur proiectul, spunând că trădează un mod de gândire bolnav, infestat de nostalgiile comuniste ale unor oameni care n-au reuşit nici până acum să asimileze în mod real valorile democraţiei. "Practic, cetăţenii nu vor mai avea niciun cuvânt de spus, în alegeri, în privinţa direcţiei pe care o urmează România, întrucât tot ceea ce va stabili "Comitetul lui Dragnea" devine obligatoriu pentru orice guvernare va veni ulterior", avertizează PNL.

 

PNL a luat act cu stupoare de intenţia Guvernului Dăncilă - Dragnea de a adopta un proiect care îşi propune nici mai mult nici mai puţin decât să reglementeze cine stabileşte viitorul României în următorii 22 de ani.

 

"Iar dacă acest lucru nu ar fi fost suficient, cel care ar urma să conducă forul menit să stabilească încotro se îndreaptă România este nimeni altul decât condamnatul Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor", se arată într-un comunicat remis presei de PNL.

 

"Acest proiect de lege trădează un mod de gândire bolnav, infestat de nostalgiile comuniste ale unor oameni care n-au reuşit nici până acum să asimileze în mod real valorile democraţiei. Practic, cetăţenii nu vor mai avea niciun cuvânt de spus, în alegeri, în privinţa direcţiei pe care o urmează România, întrucât tot ceea ce va stabili "Comitetul lui Dragnea" devine obligatoriu pentru orice guvernare va veni ulterior", atrage atenţia PNL.

 

 

"Somăm Guvernul să renunţe la acest proiect de lege a cărui singură raţiune este aceea de a încerca să falsifice şi să deturneze în scop propagandistic o temă importantă pentru destinul României. Este revoltător ca un astfel de subiect să fie transformat într-un vehicul electoral pentru Liviu Dragnea. Înainte de a-şi propune să definească strategia acestei ţări până în 2040, actuala guvernare trebuia să facă dovada, prin fapte, că este în stare să rezolve problemele curente, urgente, cu care se confruntă România. Însă, a demonstrat contrariul", spun liberalii.

TAGS : guvern psd dragnea strategie romania 2040
Comentarii
Popescu V. 2018-04-23
Totul este legat de obsesia lui Dragnea (un gangster semianalfabet, hoț, smecher și prost de bubuie) pentru putere. Pentru puterea absolută, că altceva nu i-ar mai ajunge. Dacă acest „proiect de lege” s-ar concretiza așa cum visează banditul flaușat, întregul viitor al României ar fi controlat de el și gașca lui. Din situația actuală a țării înțelegem imediat ce dezastru total ne așteaptă dacă planurile demențiale ale individului ar fi realizate. Sper ca societatea românească să reacționeze și să elimine această toxină infernală din organismul său. Numai pentru această încercare de deturnare a României spre un destin de teleormanizare accelerată și Dragnea ar trebui băgat la pușcărie pe viață. Sper ca, până a urmă, să se declanșeze mecanismul de potolire a planurilor dictatoriale ale ipochimenului și acesta să vadă lumea printre gratii. Pentru multe decenii de acum înainte. Dragnea merită cea mai adâncă ocnă din România, iar cei precum Dăncilă, Carmen Dan și restul găștii penale, inclusiv Iordache și Toader să-i țină tovărășie la gherlă, pentru că nu mai există loc pentru niciun compromis.
PADUREAN IOAN 2018-04-22
SANTETI INCAPABILI SA FACETI UN PROIECT REAL SI BINE DOCUMENTAT PT ZIUA DE MAINE, ATUNCI CUM VA PUTETI ANGAJA LA UNUL DE 22 DE ANI. PAINEA NOASTRA DE TOATE ZILELE DANEO DOAMNE AZI CA MAINE VOM VEDEA CARE VA MAI FI.
emil 2018-04-22
Ghinionul PSD-ului e cutremurul care ii va surupa toata dezvoltarea.
Total 3 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
3529
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22