Ministrul Tudorel Toader, chemat să dea explicații în Senat la solicitarea liberalilor

Dora Vulcan | 23.04.2018

Comitetul liderilor grupurilor parlamentare a aprobat luni solicitarea liberalilor de a-l invita pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la „Ora ministrului” la Senat, pe 3 mai, la ora 12,00.

Pe aceeași temă

 

 

 „A fost o solicitare a liberalilor depusă de săptămâna trecută. S-a aprobat ca domnul Tudorel Toader să fie invitat la Parlament, la Ora ministrului, joi, 3 mai, la ora 12,00, dacă nu e plecat din ţară sau dacă nu are şedinţă de Guvern în aceeaşi zi”, a afirmat Mihai Goţiu, viceliderul grupului USR din Senat, citat de Digi 24. 

 

Decizia Comitetului liderilor grupurilor parlamentare va fi supusă aprobării plenului Senatului.

 

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat pe 11 aprilie că liberalii au decis să îl convoace pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la dezbaterea „Ora Guvernului”, la Senat, în contextul raportului Grupului statelor împotriva corupţiei al Consiliului Europei.

 

Grupul Statelor împotriva Corupţiei din cadrul Consiliului Europei (GRECO) a făcut public, în urmă cu aproape două săptămâni, Raportul referitor la România, în care îşi exprimă îngrijorarea profundă faţă de anumite aspecte ale legilor adoptate de Parlament privind statutul judecătorilor şi procurorilor, organizarea judiciară şi Consiliul Superior al Magistraturii, precum şi cu privire la amendamentele propuse la legislaţia penală.

 

Ministrul Justiției nu a făcut, la momentul respectiv, comentarii pe marginea concluziilor GRECO. Preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea, a declarat însă că probabil cei care au modificat legile justiţiei nu au explicat bine ce au făcut, ori cei de la GRECO nu au înţeles, clarificările urmând să fie formulate într-o altă manieră.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22