ÎPS Teofan îndeamnă credincioșii să partipe la „referendum”: Doamne ferește să lipsiți

Redactia | 24.04.2018

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înaltpreasfinţitul Teofan, le-a vorbit luni la slujba de Sfântul Gheorghe celor peste 1000 de credincioşi din Botoşani despre referendumul pentru ocrotirea familiei. Şi i-a îndemnat să vină la vot şi să aducă şi câte 50 de persoane, fiecare.

Pe aceeași temă

 

 

Înaltpreasfințitul Teofan: “Dacă Dumnezeu ne va binecuvânta şi în primăvara asta sau la începutul verii, în cele din urmă, mai marii ţării vor da ascultare glasului poporului, să se organizeze acel referendum pentru ocrotirea familiei - bărbat cu femeie - să nu fie nimeni din cei de faţă, care să lipsească, Doamne fereşte, la un asemenea eveniment şi, împreună cu dumneavoastră să aduceţi cel puţin câte 50 de persoane ca să se vadă care este dorinţa oamenilor.”

 

Votul final asupra proiectului de revizuire a Constituţiei va fi dat în Senat. Dacă acest lucru se va întâmpla, românii vor fi chemaţi să spună dacă sunt de acord cu redefinirea familei în Constituţie ca fiind uniunea dintre un bărbat şi o femeie şi nu între soţi, cum este în prezent. Social Democraţii au anunţat deja că şi-ar dori ca acest referendum să aibă loc în luna mai.

 

În ultima perioadă au fost mai multe manifestări, atât pentru susținerea familiei tradiționale, cât și împotriva avorturilor.

 

De exemplu, pe data de 25 martie aproximativ 2.000 de persoane au participat, la Cluj, la o manifestaţie pentru viaţă şi împotriva avorturilor, intitulată "Marşul pentru Viaţă", stabilind astfel un record față de celelalte orașe în care s-au organizat marșuri de profil dar cu o participare mult mai modestă.

 

Printre participanţi s-au numărat mitropolitul ortodox al Clujului, Andrei Andreicuţ, şi episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, precum şi reprezentanţi ai altor culte.

 

"Sfânta Scriptură ne spune lucrul esenţial în ceea ce priveşte viaţa. (...) Referitor la Domnul Iisus Hristos ne spune că El este viaţa. (...) Mai mult, ştim că avortul, din moment ce suprimă o viaţă, este crimă, crimă calificată. (...) Prin Moise, Domnul a dat cele zece porunci. În porunca a şasea, Domnul Dumnezeu ne spune aşa: să nu ucizi! (...) S-a constatat îmbătrânirea României, şi nu numai a României, ci a întregii lumi creştine. Toate familiile noastre tinere ar trebui să aibă câte trei copilaşi. Măcar câte trei copilaşi. Unul pentru tata, unul pentru mama şi celălalt pentru biserică şi pentru ţară", a spus, în faţa participanţilor, Andrei Andreicuţ, citat de Agerpres.

 

Însă din susținerea familiei tradiționale PSD a făcut o temă de propagandă și vrea sa transforme modificarea din Constituție într-o susținere pentru actuala putere.

 

PSD va organiza un mare miting pentru susținerea familiei tradiționale, care ar putea aduna sute de mii de activisti PSD. Dragnea le-a cerut baronilor PSD mobilizare masivă, dar există deja lideri care i-au spus că e imposibil să strângă un milion de oameni, relatează G4Media.ro, citând surse din PSD care au dorit să-și păstreze anonimatul.

 

 Dragnea a ales luna mai pentru organizarea mitingului din mai multe motive: să-i arate premierului Viorica Dăncilă că are susţinere populară pentru o OUG în justiţie (Dăncilă ameninţă cu demisia din cauza presiunilor lui Dragnea), să contracareze mitingul anunţat de Corupţia Ucide pentru 12 mai, să schimbe agenda dominată de protestele legate de salarii.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22