Stăm și în cap, doar-doar va pleca, mesaj inedit pentru premierul Dăncilă

Redactia | 24.04.2018

În semn de protest față de folosirea copiilor la o reprezentație de gimnastică în fața premierului Viorica Dăncilă la Simfonia Lalelelor de la Pitești, câțiva protestatari au stat în cap în fața Palatului Victoria.

Pe aceeași temă

 

"23 aprilie: Piata Victoriei! Acrobatii pentru VV Dancila!", este mesajul transmis pe pagina de Facebook Reușim. "Stam si-n cap, doar-doar va pleca", au comentat oamenii. Parerile de pe net au fost impartite. Unii au comentat că Viorica Dăncilă nu merita un astfel de efort, în timp ce altii au apreciat simtul umorului.

 

 

Aleşii locali din administraţie au organizat vineri un program artistic în care copii de la şcolile din oraş defilau prin faţa unei scene improvizate, loc de unde demnitarii de la Bucureşti aplaudau impresionaţi. Acţiunea ar fi trecut neobservată, dacă în timpul ei Dăncilă nu ar fi ignorat telefonul preşedintelui Iohannis care încerca să afle soarta ambasadei României din Israel.

Totul a pornit de la faptul ca o fetita de trei ani a fost pusa sa faca acrobatii in fata premierului Dancila atunci cand aceasta a participat, saptamana trecuta, la deschiderea Simfoniei Lalelor de la Pitesti. Fetita a stat in cap in fata premierului, iar Dancila i-a oferit apoi o floare.

 

Filozoful Mihai Şora a scris că ceea ce s-a întâmplat la Piteşti nu este „Cântarea României“, este mai rău, pentru că în vremea dictatorului comunist copiii realizau diferenţa dintre grotescul spectacolului public şi realitatea vieţii lor de zi cu zi. El menţionează că ceea ce s-a încercat în oraşul lalelor este un experiment.

 

"Or, copiii din „experimentul lalelelor“ nu vor fi oameni liberi câtă vreme vor cunoaşte doar încolonarea umilă în faţa unei autorităţi, oricare ar fi acea autoritate", scrie venerabilul filosof pe Facebook, indignat că "nu ajunge că ne-au furat ţara, pădurile, etc, acum ne fură şi copiii, cu sufletul şi cu mintea lor cu tot".

 

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat luni, referitor la spectacolul dat de copii la evenimentul “Simfonia lalalelor” de la Piteşti, unde a participat şi premierul Viorica Dăncilă, că a înţeles că unii copii au fost şi obligaţi să participe la eveniment.

 

“Am observat că există mulţi internauţi care au fost indignaţi. Eu cred că, dacă copiii participă cu plăcere la anumite evenimente publice este în regulă, dar în niciun caz nu aste acceptabil să fie copiii obligaţi la ceva. (...) Nu le-am văzut, nu am urmărit evenimentul, dar prefer acum să nu comentez prea mult. Singurul lucru care a fost îngrijorător acolo este o chestiune pe care am înţeles că au văzut-o mulţi şi nu le-a plăcut, cum că au fost copii care se pare că au participat nu numai din plăcere, ci şi din obligaţie, ori aşa ceva nu merge”, a spus Klaus Iohannis, conform news.ro.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22