Scrisoarea prezentată de Gâdea ca dovadă a statului paralel și atribuită unui judecător e falsă

Dora Vulcan | 26.04.2018

Judecătoarea Maria-Cristina Ștef de la Tribunalul Sălaj a depus o plângere penală pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, anunță Parchetul Sălaj, după ce Mihai Gâdea a prezentat miercuri seara, la Antena 3, o scrisoare atribuită magistratei în care aceasta ar fi reclamat către Guvern și mai multe instituții formarea ilegală a unei echipe mixte procuror-judecător-SRI în dosarele penale.

Pe aceeași temă

 

 

Mihai Gâdea a susținut că are „originalul” scrisorii, pe care a prezentat-o la Sinteza Zilei ca ”Breaking News” ca „foarte, foarte tare”, „absolut devastatoare”, „o scrisoare cu informații de o gravitate aparte”, probă a funcționării monstruoase a colaborării dintre procurori și SRI. „Eu ceva mai grav de atât nu am citit cred niciodată pe un caz punctual”, „e foarte, foarte tare, e absolut devastatoare”, a spus el după care, pentru a da aparență de autenticitate documentului citat a întrebat grijuliu regia dacă a șters datele personale din scrisoare, pretinzând că are „documentul original”, scrie Hotnews.ro. 

 

 

Judecătoarea căreia îi este atribuită scrisoarea depusese, însă, plângere penală pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată încă din 20 aprilie:

 

„La data de 20.04.2018, doamna judecător Ştef Maria-Cristina de la Tribunalul Sălaj a formulat o plângere penală faţă de autori necunoscuţi, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, prevăzută de art. 322 alin. 1 C.p. Din cuprinsul plângerii rezultă că autori necunoscuţi au formulat un memoriu în numele dânsei, contrafăcându-i semnătura”, se arată în acest comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj publicat joi. În prezent, în dosarul penal nr. 92/P/2018, se fac cercetări pentru identificarea autorilor falsului, mai arată Parchetul Sălaj.

 

 

Așa-zisul „memoriu” a fost înregistrat la mai multe instituţii publice, printre care:

  • Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie,
  • Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj,
  • Senatul României,
  • Guvernul României
  • Serviciul Român de Informaţii.

 

 

 

Mihai Gâdea a prezentat ca reale acele porțiuni din scrisoarea falsă în care se confirmă teza statului paralel și a unei conspirații obscure între procurori și SRI: 

 

  • „La nivelul Tribunalului Sălaj, în virtutea colaborării dintre instanță, Parchet și Serviciul Român de Informații, anumite dosare cu infracțiuni grave sunt scoase din tribunal și prezentate la Serviciul Român de Informații.

 

  • În cadrul instituției funcționează comitetul mixt, format din procurorii Dan Bubuig și Crin Bologa, doamna judecător Claudia Tomșa și dl.col. Marius Noje, șeful S.J Sălaj (uneori participă și Laurențiu Butiri, șeful A.J.F.P. Sălaj). Comitetul mixt analizează dosarele cu infracțiuni grave, subsecvent propunându-se soluțiile care trebuie date. La nivelul judecătorilor secției penale hotărârile sunt aduse la cunoștință de doamna judecător Claudia Tomșa”.

 

  • „Întrucât în ultima perioadă în spațiul public și presă sunt realizate afirmații grave privind legalitatea acestei colaborări instituționale, am apreciat necesar să vă sesisez pentru a  exprima un punct de vedere avizat, de care să ne putem servi în cazul apariției unor neplăceri din partea justițiabililor sau a avocaților din dosarele cu infracțiuni grave (...). Vă rog să lămuriți dacă transportul dosarelor la sediul S.J. Sălaj respectă dispozițiile Legii 303/2004 și 304/2004”.

 

Până la ora publicării acestei știri Antena 3 nu a rectificat informația, mai scrie Hotnews.ro. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22