Protest spontan în Piața Victoriei: Cerem demisia incompetentei VV Dăncilă!

Dora Vulcan | 27.04.2018

Câteva sute de persoane s-au adunat vineri seară într-un protest împotriva guvernului Dăncilă, după o mobilizare făcută pe Facebook de comunitățile Reușim şi Rezistenții din Piața Victoriei în cadrul evenimentului intitulat "Cerem demisia incompetentei VV Dăncilă!".

Pe aceeași temă

 

 

 

Cronologie evenimente (Hotnews):

 

 

 20.08 Aproximativ 450 de persoane sunt  în Piață la această oră. Se scandează  ”Demisia”, ”Vasilica nu uita, România nu-i a ta" și "Go, go, go, Dragnea la bulău!"

 

19.49: Sunt circa 350 de persoane acum. Se scandează "Nu vrem să fim conduși de hoți" și "Justiție, nu corupție!"

 

19.40: Oamenii au ridicat în mâini o pancartă cu mesajul ”Ministerul Apărării Infractorilor” ca reacție la apariția jandarmilor

 

19.35: Jandarmii au ajuns și ei în Piața și au montat garduri în jurul zonei unde s-a adunat mulțimea

 

19:30 Circa 250 de persoane sunt acum în Piață, potrivit numărătorii reporterului Hotnews.ro aflat la fata locului. Oamenii scandează : "Vasilica nu uita, România nu-i a ta" și "Go, go, go, Dragnea la bulau!"

 

La 19.15 aproximativ 150 de oameni erau adunați în Piața Victoriei și scandau "Demisia!", "DNA sa vina sa va ia!", "Ieși afară, javra ordinară!", "Ieșiți cu noi, vă fură și pe voi!"

 

 

 

Ce scriu inițiatorii pe pagina de Facebook a evenimentului:

 

 

"Presedintele Klaus Iohannis i-a cerut, vineri, demisia premierului Viorica Dancila, pentru ca nu face fata pozitiei de prim-ministru. Mai mult, seful statului a afirmat ca ii retrage increderea premierului.

Dupa ce Viorica Dancila a refuzat sa se prezinte la intalnirea stabilita la ora 11:00, la Palatul Cotroceni, cu presedintele Klaus Iohannis, seful statului a sustinut o declaratie de presa in care a spus ca premierul nu si-a respectat juramantul depus la preluarea mandatului.

Potrivit sefului statului, Viorica Dancila a preferat sa execute ordinele venite de la partid, transformand Guvernul intr-o vulnerabilitate.

 

"In luna ianuarie, doamna Dancila spunea asa: Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea pentru propasirea spirituala si materiala a poporului roman, sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei. Este juramantul pe care il depunem noi.

 

Asta inseamna si ca se respecta principiul colaborarii loiale. Doamna Dancila a preferat sa execute ordinele venite de la partid.

Avand in vedere acestea, eu retrag increderea acordata doamnei Dancila. Pot sa trag o concluzie, doamna Dancila nu face fata pozitiei de prim ministru a Romaniei si transforma Guvernul intr-o vulnerabilitate. Solicit demisia doamnei Dancila din functia de prim-ministru al Romaniei", a declarat seful statului."

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22