Armenia: șosele blocate, după ce parlamentul s-a opus numirii lui Pashinyan ca premier

Dora Vulcan | 02.05.2018

Protestatari din Armenia au blocat miercuri câteva artere rutiere în capitala Erevan şi o şosea spre aeroport, după ce opozantul Nikol Pashinyan, liderul protestelor, a anunţat marţi o campanie naţională de nesupunere civică ca urmare a respingerii de către parlament a candidaturii sale la funcţia de premier.

Pe aceeași temă

 

 

 

Protestele prelungite din fosta republică sovietică au dus la o confruntare între suporterii lui Pashinyan, care au mobilizat mii de oameni care au ieșit în stradă, și elita politică care este hotărâtă să păstreze puterea și care deține controlul asupra structurilor de securitate, scrie Reuters, preluat de Hotnews.ro. 

 

Partidul Republican, care deține majoritatea în Parlament și este apropiat de fostul președinte, a blocat numirea lui Pashinyan în funcția de premier.

 

Protestatarii au blocat de asemenea mai multe intersecţii în centrul capitalei Erevan.

 

După votul de marţi din parlament, Nikol Pashinyan s-a adresat zecilor de mii de susţinători reuniţi în piaţa Republicii, din centrul capitalei armene, anunţând că de miercuri dimineaţa toate drumurile, căile ferate şi aeroporturile vor fi blocate.

 

 

 

 

Armenia traversează din 13 aprilie o criză politică fără precedent. La 23 aprilie, manifestaţiile la care au luat parte zeci de mii de opozanţi au dus la demisia lui Serzh Sargsyan, ce fusese ales prim-ministru cu şase zile în urmă de către deputaţi, după ce timp de zece ani exercitase funcţia de preşedinte.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22