Iordache: Președintele Klaus Iohannis este într-o disperată campanie electorală

Redactia | 02.05.2018

Florin Iordache, președintele Comisiei speciale pentru Legile Justiției, a declarat, miercuri, referitor la decizia lui Klaus Iohannis de a retrimite pachetul de legi ale justiției la CCR si de a sesiza Comisia de la Venetia, că președintele se afla într-o disperată campanie electorală.

Pe aceeași temă

 

 

Președintele Comisiei speciale pentru legile justiției a declarat pentru Digi24 că nu schimbă cu nimic sesizarea Comisiei de la Venetia pentru ca doar ce contează sunt numai deciziile Curtii Constitutionale.

 

"Atât timp cât cele două legi au trecut prin filtrul CCR si CCR a zis 'da, sunt legi bune', in concordanta cu deciziile Comisiei (de la Venetia - n.red.) si au fost trimise la promulgare... Presedintele isi continua campania electorala. Toate aceste eforturi disperate pe care le face nu le face decat ca sa isi fidelizeze un anumit electorat", a sustinut Florin Iordache.

 

De asemenea, el a apreciat ca nimeni nu poate stabili calendarul Curtii Constitutionale.

 

"Modul in care i-a zis (Curtii Constitutionale - n.red.) 'nu va grabiti' - nu poate nimeni sa ceara sau sa stabileasca calendarul Curtii Constitutionale", a subliniat fostul ministru.

 

O reactie pe marginea acestui subiect a avut si liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu. El a spus ca era de asteptat ca Iohannis sa retrimita Legile Justitiei la Curtea Constitutionala, iar sesizarea Comisiei de la Venetia pare un demers menit sa incetineasca implementarea modificarilor aduse.

 

Si ministrul Justitiei, Tudorel Toader, i-a raspuns, miercuri la amiaza, presedintelui Klaus Iohannis.

 

"Am citit afirmatia potrivit careia pe Legile Justitiei au fost trei decizii ale CCR. E firesc. Curtea se pronunta de fiecare data cand e sesizata. Fiecare lege e criticata si curtea se pronunta de cate ori este sesizata. Curtea a admis in total 22 de solutii legislative din totalul de trei legi cu sute de articole. Multe sunt de necorelare legislativa si nu pe fond.

 

Am observat ca a exprimat preocupare pentru faptul ca prin Legile Justitiei au fost consacrate institutii noi. Sigur facea referire la acea sectie speciala pentru magistrati. Aici critica m-a surprins, pentru ca indirect critica decizia CCR care a consacrat constitutionalitatea respectivei solutii legislative", a spus Toader.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22