Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


WSJ: Cambridge Analytica se închide după scandalul furtului de date de la Facebook
Dora Vulcan - - - -
2018-05-03
International
1

Cambridge Analytica, firma de consultanţă aflată în centrul controversei privind furtul de date ale utilizatorilor de Facebook, se închide, anunţă Wall Street Journal.

 

 

Cambridge Analytica, firma de date care a lucrat pentru președintele Donald Trump în campanie electorală din 2016, se închide după dezvăluirea că datele utilizatorilor Facebook au fost folosite fără consimțământ pentru a influența votul alegătorilor, relatează Wall Street Journal, preluat de  Reuters, transmit Hotnews.ro și Digi 24.

 

Fondatorul Strategic Communication Laboratories (SCL), Nigel Oakes a confirmat că ambele companii se închid. Cambridge Analytica spune că a început procedura de insolvență în Marea Britanie. Cambridge Analytica, care avea birouri in Londra, New York si Washington, a folosit analiza datelor pentru a crea profile sofisticate ale diferitelor persoane pentru a prezice cum ar putea vota.  Firma de marketing Strategic Communication Laboratories (SCL) se afla în centrul unei investigații cu ramificații globale, dupa ce filiala sa Cambridge Analytica a fost acuzată că a influențat alegerile prezidențiale americane și votul pentru Brexit folosind date private obținute de la zeci de milioane de utilizatori Facebook.

 

„În ciuda încrederii de neclintit a Cambridge Analytica că angajații săi au acționat etic și respectând legea, asaltul mediatic a alungat, practic, toți clienții și furnizorii companiei. Prin urmare, s-a stabilit că afacerea nu mai este viabilă”, se arată într-un comunicat oficial.

 

Anunţul vine după ce Parlamentul britanic, prin comisia de cultură, a decis să mai încerce o dată să-l cheme la raport pe Mark Zuckerberg. Datele a 87 de milioane de utilizatori Facebook au fost folosite ilegal de firma britanică de consultanţă. Mark Zuckerberg a fost audiat deja în Congresul american, dar a refuzat invitaţia lansată de Parlamentul de la Londra.

 

Dacă se vor lovi, din nou, de un refuz, parlamentarii britanici pot să-l citeze, ca o instanţă. Dacă nu dă curs nici citaţiei, atunci şeful Facebook ar putea fi acuzat de sfidarea Parlamentului şi pedepsit. Riscă fie o amendă, măsură ce n-a mai fost folosită în astfel de condiţii din 1666, sau ar putea să fie închis în Big Ben, turnul cu ceas al Parlamentului, pedeapsă ce n-a mai fost aplicată din 1880.

 

 

TAGS : facebook zuckerberg cambridge analyitica desfiintare
Comentarii
emil 2018-05-03
Cambridge Analytica era doar o picatura dintr-un ocean de utilizatori al continutului Facebook-ului.
Total 1 comments.
Mai multe din International
3399
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22