Dăncilă interzice miniștrilor să vorbească cu ambasadorii străini fără știrea ei

Redactia | 04.05.2018

În şedinţa de joi a Guvernului, premierul Viorica Dăncilă a anunţat o decizie fără precedent împotriva influenţei unor diplomaţi străini în ministere. Potrivit unor surse oficiale, Viorica Dăncilă le-a trasat miniştrilor indicaţii clare cu privire la întrevederile cu ambasadorii străini.

Pe aceeași temă

 

 

Miniştrii sunt obligaţi, înainte de a accepta o întâlnire cu un ambasador străin, să informeze premierul şi să obţină un acord de la vârful Guvernului inclusiv cu privire la temele de discuţie, au declarat surse guvernamentale citate de Stiripesurse.ro.

 

Premierul Viorica Dăncilă în timpul ședinței de joi a Guvernului le-a spus miniștrilor că nu mai au dreptul de a se întâlni cu diplomați străini fără o informare prealabilă și fără să primească acceptul prim ministrului.

 

Măsura survine după au existat mai multe situații, în care lideri politici au lansat acuzații că diplomați ai unor state industrializate profită de întâlnirile cu membrii guvernului pentru a face trafic de influență în favoarea unor companii din țările pe care le reprezintă. Astfel, în şedinţa de joi, premierul le-a interzis practic miniştrilor să aibă întâlniri cu diplomaţi străni în afara unui cadru bine stabilit de Guvern.

 

Liviu Dragnea s-a exprimat de mai multe ori împotriva lobby-ului făcut de ambasadori în Guvern. În august 2017, liderul PSD susţinea că există ambasadori care merg la miniştri şi promovează interesele unor companii străine, iar în opinia sa aceste acţiuni ar putea fi considerate fapte de corupţie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22