Care sunt cele 3 motive pentru care puteti apela la o firma de servicii funerare

Fara Autor | 07.05.2018

Cu totii ne confruntam de-a lungul vietii cu momente grele, care ne indurereaza profund, atat pe noi, cat si pe cei dragi din jurul nostru. In urma pierderii unei rude sau a unui prieten apropiat, cu greu ne putem confrunta cu stresul si cu lipsa timpului in vederea planificarii unei inmormantari demne de amintirea celui drag. Fiind un obicei al oamenilor de mai mult de 100.000 de ani, inmormantarea semnifica o forma de respect pentru cel trecut in nefiinta, fiind vazut in multe culturi ca un pas necesar pentru viata de apoi sau ca o metoda de restabili un ciclu natural.

Pe aceeași temă

 

Insa, din pacate, pierderea unei persoane dragi este un motiv de grava tristete, care uneori ne poate impietri de durere. De aceea, pentru a depasi un astfel de moment nefericit, firmele de servicii funerare din prezent va stau la dispozitie cu solutii complete pentru a planifica ceremonia inmormantarii sau, dupa caz, a incinerarii.

 

Iata deci o serie de 3 motive pentru care este indicat sa faceti apel la ajutor specializat, printr-o firma de servicii funerare din Bucuresti:

 

1. Nu mai trebuie sa va ocupati direct de intocmirea formalitatilor, necesare in cazul unui deces.

 

Plecarea unei persoane dintre noi este un moment de durere profunda, insa este in acelasi timp si un eveniment care trebuie constatat de catre un specialist, inainte de a fi declarat autoritatilor competente. Pentru ca procedurile preliminarii organizarii unei inmormantari sa aiba loc in conditii ideale, este bine sa recurgeti cat mai repede la ajutorul unei firme specializate. De aceea, pentru Bucuresti, este recomandat sa va adresati unei firme din proximitatea dumneavoastra. De exemplu, daca locuiti in zona Dristor, este bine sa apelati o firma de servicii funerare din sectorul 3. Iata care sunt serviciile oferite de astfel de firme:

 

- constatarea decesului la locul producerii sale, de catre un cadru medical specializat;

- declararea decesului si eliberarea certificatului atestator;

- obtinerea avizelor necesare de la SANEPID si Procuratura;

- realizarea dosarului pentru ajutorul de inmormantare, daca este cazul;

- intocmirea actelor pentru repatriere sau expatriere, pentru cazurile speciale;

- obtinerea unui loc de veci si reconditionarea acestuia;

- intocmirea actelor pentru inhumare sau incinerare;

 

2. Nu sunteti nevoit sa asistati la cea mai sensibila si dureroasa etapa a pregatirii unei inmormantari.

 

Facem referire aici la imbalsamarea, toaletarea si asezarea persoanei decedate in sicriu. Aceasta operatiune este una extrem de delicata dar si dureroasa, ce ii poate pune la incercare pe cei apropiati defunctului. Personalul calificat in servicii funerare va prelua cu profesionalism sarcina respectiva, cu respect si demnitate fata de persoana trecuta in nefiinta.

 

3. Economie de timp, energie si bani

 

O firma de servicii funerare complete va va raspunde apelului pentru orice nevoie, la orice ora din zi si din noapte. Putem mentiona aici si ajutor pentru organizarea pomenii/parastasului, pentru ca totul sa se desfasoare in armonie cu obiceiurile religioase – dupa un buget stabilit de comun acord, fara a intra in criza de timp sau de bani. In plus, nu veti mai fi nevoit sa umblati prin tot orasul pentru a cumpara cele necesare inmormantarii sau pomenii, deoarece echipa serviciilor funerare se va ocupa de toate acestea:

- sicriu, garnituri, cruce;

- candele, lumanari, articole religioase;

- coroane, jerbe si aranjamente florale;

- catafalc cu lumini si capac frigorific, la cerere;

- prosoape, batiste, esarfe;

- coliva, colaci, pachete cu produse alimentare de post sau de dulce;

- organizarea pomenii la cimitir sau la restaurantul firmei de servicii funerare etc.

 

Cu ajutorul unei firme de servicii funerare veti astfel reusi sa treceti mai usor peste nefericitul eveniment. O echipa de specialitate se va ocupa de absolut tot ce este nevoie, cu profesionalism si empatie, fiind un real sprijin in aceste momente de cumpana.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22