Donald Trump retrage SUA din acordul nuclear încheiat cu Iranul

Redactia | 08.05.2018

Președintele Donald Trump a denunțat marți acordul nuclear încheiat în 2015 cu Iranul și a spus că va semna decretul prin care va restabili regimul de sancțiuni economice împotriva acestei țări. „Voi institui cele mai drastice sancțiuni” a președintele american.

Pe aceeași temă

 

 

„Anunț astăzi că Statele Unite se vor retrage din acordul nuclear cu Iranul", a declarat Trump la Casa Albă.

 

„În câteva momente, voi semna un memorandum prezidențial pentru a începe restabilirea sancțiunilor nucleare din SUA asupra regimului iranian. Vom institui cel mai înalt nivel de sancțiuni economice", a adăugat acesta.

 

Întreaga declarație făcută la Casa Albă poate fi citită AICI

 

Liderul de la Casa Alba susține că Iranul încearcă să fabrice arme nucleare, ceea ce pentru statele Unite este inacceptabil.

 

"Nicio acțiune a regimului (de la Teheran n.r.) nu a fost mai periculoasă decât cursa înarmării nucleare si dezvoltarea rachetelor capabile să transporte încărcături nucleare. Dupa consultari cu aliatii, imi este clar ca acest acord nu poate impiedica activitatile atomice iraniene. Anunt astazi retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear iranian. Decizia de astazi transmite un mesaj esential: Statele Unite nu mai lanseaza amenintari fara continut. Cand fac promisiuni, le respect. Retragerea din acest Acord va face America mult mai sigura", a afirmat Donald Trump.

 

Arabia Saudită și Israelul, inamicii tradiționali ai Iranului din regiunea Orientului Mijlociu, s-au grăbit să salute decizia președintelui american.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22