Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Donald Trump retrage SUA din acordul nuclear încheiat cu Iranul
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-05-08
International
1

Președintele Donald Trump a denunțat marți acordul nuclear încheiat în 2015 cu Iranul și a spus că va semna decretul prin care va restabili regimul de sancțiuni economice împotriva acestei țări. „Voi institui cele mai drastice sancțiuni” a președintele american.

 

 

„Anunț astăzi că Statele Unite se vor retrage din acordul nuclear cu Iranul", a declarat Trump la Casa Albă.

 

„În câteva momente, voi semna un memorandum prezidențial pentru a începe restabilirea sancțiunilor nucleare din SUA asupra regimului iranian. Vom institui cel mai înalt nivel de sancțiuni economice", a adăugat acesta.

 

Întreaga declarație făcută la Casa Albă poate fi citită AICI

 

Liderul de la Casa Alba susține că Iranul încearcă să fabrice arme nucleare, ceea ce pentru statele Unite este inacceptabil.

 

"Nicio acțiune a regimului (de la Teheran n.r.) nu a fost mai periculoasă decât cursa înarmării nucleare si dezvoltarea rachetelor capabile să transporte încărcături nucleare. Dupa consultari cu aliatii, imi este clar ca acest acord nu poate impiedica activitatile atomice iraniene. Anunt astazi retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear iranian. Decizia de astazi transmite un mesaj esential: Statele Unite nu mai lanseaza amenintari fara continut. Cand fac promisiuni, le respect. Retragerea din acest Acord va face America mult mai sigura", a afirmat Donald Trump.

 

Arabia Saudită și Israelul, inamicii tradiționali ai Iranului din regiunea Orientului Mijlociu, s-au grăbit să salute decizia președintelui american.

 

TAGS : sua iran acord nuclear sanctiuni
Comentarii
emil 2018-05-08
Oricum, Iranul respecta doar pe Allah.
Total 1 comments.
Mai multe din International
1377
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22