Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Franța, Germania și UK au declarat că vor respecta acordul nuclear cu Iran
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-05-09
International
0

Într-o mișcare mai puțin uzuală, liderii Franței, Germaniei și Regatului Unit au semnat o declarație comună față de decizia SUA de a se retrage din acordul nuclear cu Iranul. Ei și-au arătat „regretul și îngrijorarea” și rămân în cadrul acordului încheiat în 2015.

 

 

 

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cancelarul german Angela Merkel şi premierul britanic Theresa May au avut o discuţie telefonică după decizia anunţată de Donald Trump şi au convenit continuarea angajamentului lor în acest acord, a spus un purtător de cuvânt al Downing Street, arată Politico.com citat de news.ro

 

De asemenea, cei trei lideri europeni au semnat o declaraţie comună în care arată că statele lor rămân angajate în acordul nuclear semnat îmn 2015.

 

"Împreună, subliniem continuarea angajamentului nostru faţă de JCPOA (Planul de acţiune global comun). Acest acord rămâne important pentru securitatea noastră comună. Îndemnăm toate părţile să rămână angajate în implementarea completă şi să acţioneze în spiritul responsabilităţii", se arată în declaraţia comună a celor trei lideri europeni.

 

De asemenea, ei au îndemnat Iranul să manifeste reţinere în răspunsul la decizia Statelor Unite.

 

Preşedintele american Donald Trump a anunţat marţi, la Casa Albă, că Statele Unite se retrag din acordul în dosarul nuclear iranian, pe care l-a catalogat drept ”defectuos la baza sa”,

 

Franţa, Germania şi Marea Britanie, dar şi Statele Unite, Rusia şi China au semnat acest acord cu Iranul în iulie 2015, la Viena.

TAGS : iran acord nuclear orientul mijlociu sua franta germania marea britanie
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1397
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22