Decizia CCR privind dreptul președintelui de a n-o demite pe șefa DNA amânată la 30 mai

Redactia | 10.05.2018

Curtea Constituțională a dezbătut joi sesizarea depusă de Guvernul Dăncilă, după ce ce presedintele Klaus Iohannis a refuzat sa o revoce pe Laura Codruta Kovesi din functia de procuror sef al DNA. După audierea celor două părți, a anunțat decizia pentru 30 mai.

Pe aceeași temă

 

 

 

Pozitia Guvernului Romaniei a fost sustinuta de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, care a sustinut ca presedintele Iohannis nu are "drept de veto" in privinta revocarii sefului DNA si l-a acuzat ca a blocat procedura.

 

In replica, Simina Tanasescu, consilier prezidential, a prezentat argumentele presedintelui Iohannis, sustinand ca nu exista un conflict constitutional si o procedura blocata, ci doar un raport juridic finalizat printr-un act administrativ, care poate fi atacata doar in instantele de contencios.

 

Ministrul Justitiei a cerut Curtii sa stabileasca si "calea de urmat" pe viitor, in timp ce consilierul prezidential a cerut respingerea sesizarii ca inadmisibila. Cei doi profesori de drept constitutional au prezentat o serie de argumente, citand inclusiv din decizii anterioare ale CCR.

 

Dupa prezentarea argumentelor juridice, presedintele Valer Dorneanu a anuntat incheierea sedintei, Curtea ramanand in pronuntare.

 

Conform relatarilor din presa, in cazul acestei sesizari referent (autor) este chiar Valer Dorneanu, iar magistrat asistent este Karoly Benke, care l-a avut conducator de doctorat chiar pe Tudorel Toader.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22