Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


„Melcul“, în regia Liei Bugnar, la Metropolis
- - - -
2018-05-10
Cultura
0

2018 / 05 / 18

Vineri, 18 mai, de la orele 17 și 21, la Teatrul Metropolis din București au loc două reprezentații ale spectacolului Melcul, de Lia Bugnar.

Melcul are la bază o poveste adevărată a unei poete românce care a plecat definitiv în Germania în anii ’80. Timp de 6 ani a îngrijit un cuplu de bătrâni bogați și s-a atașat de ei, așa cum și ei au prețuit-o foarte tare. Spectacolul e în egală măsură emoționant, amuzant și, cel mai important, într-un anume fel, are valoare de document. Exodul românilor care au plecat peste hotare în acei ani, cei mai mulți dintre ei oameni de o calitate excepțională, ar trebui să facă subiectul unui studiu amănunțit. De cele mai multe ori, acești români erau egali sau chiar superiori celor pentru care lucrau. Întreaga distribuție a spectacolului a abordat în mod foarte personal această poveste și de aceea avem un spectacol în care râsul și emoția se amestecă la tot pasul. E o poveste despre singuratate, iubire, înstrăinare, supraviețuire. 
Distribuție: Constantin Cojocaru, Maia Morgenstern / Maria Obretin, Emilia Dobrin, Letiția Vlădescu, Virgil Aioanei / Vitalie Bichir.

O cronică a spectacolului Melcul a fost publicată în revista 22 și poate fi citită aici.

TAGS : Lia Bugnar Melcul Teatrul Metropolis Maia Morgenstern
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Cultura
858
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22