Patriotul Daea: Tragi de ceapa de la Bruxelles de zici că-i cureaua de la pantaloni

Dora Vulcan | 10.05.2018

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a spus la o întâlnire cu producătorii din zona Titu, judeţul Dâmboviţa, că produsele româneşti agricole sunt mai bune decât cele din alte state europene, dând ca exemplu ceapa de la Bruxelles, de care ''tragi de zici că-i cureaua de la pantaloni, nu poţi să o mesteci''.

Pe aceeași temă

 

 

 

''În tot ce am fost afară, m-am dus în pieţe - am fost în Franţa, m-am dus să văd piaţa din Paris, am fost în Polonia, am fost să văd piaţa, am fost la Bruxelles, am văzut piaţa din Bruxelles, am fost la Luxemburg, m-am dus la bulgari în piaţă. Nimeni nu are produsele noastre. Niciunul, reţineţi ce vă spun, nu ne ia niciunul. A, ne ia la preţuri, la două: lapte şi produsele din lapte şi la fructe. Încolo, şi cu preţurile sunt deasupra, dar cu calitatea toată-i jos'', a afirmat ministrul Daea, citat de Agerpres. 

 

El a exemplificat cu ceapa de la Bruxelles, care, în opina sa, nu se compară cu cea din România. Ministrul le-a recomandat producătorilor să se asocieze pentru a deveni mai puternici în piaţă.

 

''Păi, tată, tragi de ceapa de la Bruxelles de zici că-i cureaua de la pantaloni! Nu poţi să o mesteci. Păi, aici, când oi lua-o, ce bună e! Şi ştiu toţi, de ceea este şi o anumită rezistenţă în condiţiile în care - şi nu vreau să merg pe latura aceasta a naţionalismului productiv - dar încă o dată cu mine sau fără mine, cu ministru sau fără ministru, nu mergem înainte dacă nu ne organizăm'', a precizat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22