Prezentatorul telejurnalului omagial TVR, Cornelius Roșiianu, recuperat de Gabi Firea

Redactia | 11.05.2018

La începutul lunii mai a fost publicată în Monitorul Oficial decizia de numire a lui Cornelius Roşiianu în Consiliul de Administraţie al companiei municipale, relatează G4Media.ro pe baza documentelor consultate.

Pe aceeași temă

 

 

Astfel, el îl înlocuiește pe Bălan Liviu Adrian care este și director executiv al Direcţiei de Proceduri Achiziţie în cadrul PMB, iar, în 2016, era consilier superior la Primăria Voluntari condusă de soţul primarului Gabriela Firea, Florentin Pandele, scrie G4Media.ro

 

Fostul prezentator de ştiri din perioada TVR-ului comunist are în prezent 73 de ani şi domiciliază în Pipera unde este vecin cu Gigi Becali.

 

Roșiianu este consilier județean al PSD la Ilfov și a candidat în din partea PSD pentru Senat. Din declaraţia de avere rezultă că are 5 terenuri – în Voluntari, Snagov și Sulina, doua case – una în Ilfov şi alta în Bucureşti, o colectie de tablouri evaluată şa 16 mii de euro, două autoturisme. Încasează o pensie lunară de 5.000 de lei si a primit, în 2016, 13.224 lei ca revoluționar și 44.304 lei din închirieri.

 

A fost angajat în TVR în 1971, după ce a fost cooptat de pe băncile Universităţii Politice şi de Conducere, similara unei facultăţi de management. După angajare, a urmat doi ani de „specializare in ziaristica” la Academia de Stiinte Social-Politice „Stefan Gheorghiu”, supranumita Scoala Superioara de Partid. A fost, iniţial reporter. Revoluţia l-a prins redactor-şef la ştiri.

 

Şi-a cerut scuze televizat telespectatorlor că a contribuit la dezinformarea lor pe vremea „Telejurnalului” , dar a rămas până în1996 la cârma departamentului „Actualităţi”. A intrat în atenţia publică şi prin suspiciunea ca ar fi turnat la Securitate, prin asociere cu acuzele aduse de oameni din TVR colegului sau Paul Soloc.

 

În 2009, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a stabilit că fostul prezentator al Telejurnalului a fost recrutat în 1966 pentru încadrarea informativă a elevilor de la şcoala M.A.I din cadrul Companiei I, Batalionul II. A primit numele conspirativ „Olteanu Ion”. A fost abandonat din reţeaua informativă la 25.11.1967 pentru că „nu mai are posibilităţi de informare în obiectiv”.

 

Pentru că nu a identificat documente care să conţină informaţii transmise Securităţii de Cornelius Rosiianu, CNSAS a statuat că nu a fost colaborator sau angajat al Securităţii.

 

Compania Municipală Pază şi Securitate S.A. a fost înfiinţată pe 11 aprilie 2017 şi are ca obiect de activitate asigurarea pazei bunurilor municipalităţii, a parcurilor din subordinea ei şi a altor obiective stabilite de Consiliu. Pentru aceasta, ar angaja 2050 de paznici. 99,9% din acţiunile companiei sunt deţinute de Municipiul Bucureşti prin Consiliul General, iar 0.1% din companie de societatea Service Ciclop S.A. Are, în prezent, un capital social de 7.039 milioane de lei, iar pe 28 septembrie 2017, consilierii generali au aprobat un împrumut de 3,9 milioane de lei pentru companie.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22