Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Toader vrea comunicat oficial de la GRECO că trebuie să respecte recomandările din raport
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-05-12
Actualitate Interna
1

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, insistă că recomandările făcute de Grupul Statelor împotriva Corupției din Cadrul Consiliului Europei (GRECO) nu sunt obligatorii și spune că a solicitat transmiterea unui comunicat oficial către Ministerul Justiției în acest sens.

 

 

 

Anunțul a fost făcut vineri seara pe pagina de Facebook, Toader precizând că a solicitat GRECO comunicatul oficial referitor la „obligativitatea recomandărilor din ultimul raport”. El mai afirmă că la cererea sa, de la organismul european a primit răspunsul că „nu există un comunicat oficial”, ci doar o corespondență electronică”.

 

Este vorba de știrea pe care a difuzat-o mass-media vineri dimineață, conform căreia de la secretariul GRECO s-a primit precizarea că recomandările făcute nu sunt „facultative” ci trebuie duse obligatoriu la îndeplinire.

 

În final, Tudorel Toader scrie că apelează la „orice deținător” să facă public „un astfel de comunicat oficial”.

”Astăzi am solicitat la GRECO să transmită și la MJ comunicatul oficial referitor la " obligativitatea" recomandărilor / din recentul raport, despre care se tot vorbește în presă.

 

Răspunsul primit - "Nu există un comunicat oficial însă se pare că a existat o corespondență electronică la nivel de secretariat"!

 

În aceste condiții, solicit oricărui deținător sa facă public un astfel de comunicat oficial!”, a scris Toader pe Facebook.

 

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a pus sub semnul întrebării competența experților GRECO cu care a discutat înainte de întocmirea raportului critic al organizației Consiliului Europei în privința luptei anticorupție din România.

 

Invitat de liberali la Senat pentru a răspunde la criticile formulate în acest raport, Tudorel Toader a susținut nu se pune problema activării Articolului 7 din Tratatele europene în cazul României, așa cum s-a întâmplat cu Polonia.

 

Grupul Statelor împotriva Corupţiei din cadrul Consiliului Europei (GRECO) a făcut public în luna aprilie Raportul referitor la România în care îşi exprimă îngrijorarea profundă faţă de anumite aspecte ale legilor adoptate de Parlament privind statutul judecătorilor şi procurorilor, organizarea judiciară şi Consiliul Superior al Magistraturii precum şi privind amendamentele propuse pentru legislaţia penală.

TAGS : greco legile justitiei tudorel toader anticoruptie dna consiliul europei
Comentarii
Isoscel 2018-05-12
Cu Liviu, Viorica si Tudorel o sa ne scufundam cu totul ! Nulitatea si disperatul asta de ministru al justitiei nu intelege ca sunt obligatii care nu sunt neaparat scrise ca legi, dar care trebuie respectate daca vrei sa mai faci parte dinr-un grup sau sa iei parte la ceva ! Cu sigurnta ca GRECO ii va raspunde asa cum se cuvine acestui impertinent , Dar din pacate, consecintele le vor trage romanii. PSD-ul cu vioricile si tudoreii sai trebuie sa dispara din viata politica a Romaniei.
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1509
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22