Rebengiuc: Politicienilor li se înlesnește calea spre hoție, fără să răspundă în fața legii

Redactia | 12.05.2018

Actorul Victor Rebengiuc a spus, sâmbătă, la Rezistența TV, că există ”o majoritate care este răuvoitoare față de viitorul țării”, iar protestele ”pot împiedica luarea unor măsuri aberante și nesănătoase pentru țară”

Pe aceeași temă

 

Ceea ce se întâmplă îmi aduce aminte de anii 1945, când a fost rasă elita țării - culturală, politică, militară, au fost naționalizate întreprinderi, moșii, case, orice și au fost aduși niște oameni fără educație la conducere, a spus sâmbătă la RezistențaTV actorul Victor Rebengiuc.

 

„Cine a fost Teohari Georgescu? Cine era Ceaușescu? În locul oamenilor cu educație puternică, au fost aduși niște neica-nimeni. S-a făcut totul ca în Uniunea Sovietică", a spus actorul Victor Rebengiuc.

 

"La fel, și azi. Cine e dl Nicolicea? Cine e dl Iordache? Există facultăți derizorii. Își cumpără diplome. Cumpărând diploma, își fac impresia că își cumpără și cunoștințele”, a mai adăugat el.

 

Referindu-se la politicieni, actorul consideră că din păcate „nu ne reprezintă nimeni, sau or fi câțiva care stau ascunși, tac, marea majoritate sunt deplorabili”.

 

”Nivelul intelectual de la care este condusă țara este foarte scăzut și nociv pentru viitorul țării. Cum schimbăm chestia asta, trebuie să ne întrebăm. Răspunsul, nu știu de unde trebuie să vină , a spus Rebengiuc.

 

Acesta a subliniat că trebuie ieșit în mod masiv la proteste, altfel ”ne agităm în van”. Acestea „pot împiedica anumite măsuri nesănătoase, trebuie perseverență”, a spus actorul, întrebat dacă sunt utile protestele.

De asemenea, a mai subliniat că din punctul lui de vedere „există o majoritate care este răuvoitoare față de viitorul țării. Nu ai ce face, nu ai cum să îi învingi. Ce argumente să le dau. Că multinaționalele au adus un plus de economie, sunt salarii bune, oamenii au posibilitatea de a câștiga mai mult?”

 

Proteste față de coaliția de guvernare sunt programate sâmbătă, de la ora 18.00, în București, în peste 20 orașe din țară, dar și în diaspora. Oamenii acuză coaliția PSD-ALDE că nu și-a respectat promisiunile făcute în campania electorală, iar metodele și acțiunile acesteia ”au ca efect îndepărtarea României de standardele europene și democratice și aruncarea ei în liga regimurilor autocratice”. Apelul la protest a fost făcut pe Facebook pe paginile ”Vrem Europa, nu Dictatură”, de către comunitățile civice Corupția Ucide, Rezistenta, Insistăm, Reset, Inițiativa România, Acțiunea Civică Galați, Declic, Uniți Salvăm, Umbrela Anticorupție Cluj și Aradul Civic.

 

Informații de background

 

Cartea de vizită a lui Victor Rebengiuc

 

Cunoscut actor de film, teatru, radio, televiziune și voce care, de-a lungul impresionantei sale cariere, s-a implicat atât cultural cât și civic în societatea românească.

 

A fost rector al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București și director al Teatrului Bulandra.

 

În 1989 a făcut parte din mulțimea de revoluționari care au intrat în clădirea Televiziunii Române și i-a admonestat în direct pe cei care au promovat cultul personalității lui Ceaușescu.

 

Ulterior, s-a exprimat împotriva forțelor politice continuatoare ale regimului comunist (FSN și, ulterior, PSD) și în favoarea monarhiei, a susținut public atât protestul din Piața Universității din 1990 cât și pe cele din Piața Victoriei din 2017-18 și a cerut condamnarea comunismului.

 

RezistențaTV

 

Canalul RezistențaTV este o televiziune cu program redus, exclusiv online, care s-a coagulat în urma protestelor de stradă din Piața Victoriei și livează conținut video live în special cu privire la acțiunile civice.

 

În timpul protestelor din februarie 2017, #PiațaVictorieiTV (fondată de Adrian Ionescu, Cristina Paraschiv, Beatrice Iordache și Marian Radună) sprijinea grupul #REZISTENTA cu transmisiuni LIVE din Piața Victoriei sau chiar Bruxelles. În martie același an, #PiațaVictorieiTV a decis să se alăture grupului format și a schimbat numele paginii din PiațaVictoriei TV în Rezistența TV.

 

Potrivit misiunii declarate, REZISTENȚATV se dorește o alternativă la conținutul video oferit de televiziunile cu acoperire națională aflate sub suspiciunea partizanatului și a propagării de "fake news”


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22