Peste 7.000 de persoane protestează în Piața Victoriei. Ciocniri cu jandarmii

Redactia | 12.05.2018

"Vrem Europa, nu dictatura!" este sloganul sub care mii de oameni se pregatesc sa protesteze, sambata seara. Se anunta poteste de amploare fata de coalitia de Guvernare PSD-ALDE, atat in Capitala si alte 21 de orase din tara, cat si in 11 orase din strainatate.

Pe aceeași temă

 

 

Update: Ora 21:00: 7.000 de oameni protestează în Piața Victoriei.  Jandarmii și o parte dintre manifestanți protestatari s-au îmbrâncit lângă parcarea din piață, în zona microbuzului protestatarilor parcat permanent în Piață. Jandarmii au băgat în dubă mai mulți protestatari.
Cei prezenți scandează „ Jandarmeria apară hoția!”


 
Fostul jurnalist Mălin Bot a fost ridicat de jandarmi și va fi dus la o secție de poliție pentru a fi legitimat. Anunțul a fost făcut de Mălin Bot pe pagina sa de socializare.


„Sunt reținut abuziv în mașina Jandarmeriei. Am cartea de identitate și m-au luat sub pretextul că nu vreau să mă legitimez, ceea ce este o minciună. Au rupt steagul NATO. M-au bruscat, m-au lovit. Am să merg direct la IML de aici. Am fost bruscat, am fost lovit de către forțele Jandarmeriei. (...) Nici nu m-au lăsat să intru în Piață. M-au așteptat cu mascații. Drepturile mele sunt încălcate”, spune fostul jurnalist pe contul de socializare.

 

 

În piața Victoriei din capitală s-au strâns să protesteze peste 2.000 de oameni la ora 19:00. Ei protestează sub sloganul „Vrem Europa, nu dictatură!” față de coaliția de guvernare PSD-ALDE, alături de alte 21 de orașe din țară și alte 11 din diaspora.

 

La ora 18.30 când se strânseseră aproximativ 500 de protestatari au apărut și primele incidente cu jandarmii. Jandarmii au vrut sa delimiteze o zona in care protestatarii sa nu poata intra, insa, in cele din urma, au fost nevoiti sa stranga gardurile si sa le ncarce in masini.

 

După ora 18:30 numărul protestatarilor crește rapid și sunt și coresponenți di  presa naționala cât și din străinătate care transmit desfășurarea mitingului de protest.

 

Se scandează „Europa” și se organizează un marș spre Piața Constituției sau către sediul Parlamentului.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22