De ce renunță Dragnea la mitingul cu 1 milion de oameni pentru familia tradițională

Dora Vulcan | 14.05.2018

PSD renunță, momentan, la ”marele miting” pentru susținerea familiei tradiționale. Decizia a fost justificată prin gestul președintelui Klaus Iohannis de a refuza promulgarea legii referendumului și de a ataca actul normativ la Curtea Constituțională.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

”Pentru a avea referendum în luna iunie, trebuia ca legea referendumului să fie promulgată. (Reporter: În aceste condiţii, mitingul PSD va mai avea loc?) Păi, eu cred că nu. Ne doream să fie în acea perioadă de 30 de zile cât dura până la organizarea referendumului, dacă noi nu avem o lege, despre ce discutăm?”, a spus Florin Iordache, deputat PSD, la Digi 24. 

 

Vicepreședintele PSD Paul Stănescu a susținut însă că partidul nu va renunța cu totul la acest demers. ”Ca referendum, chiar dacă nu s-ar putea în luna iunie, cum Partidul Social Democrat a luat decizia să facă referendumul pentru familie, sunt convins că dacă nu, îl vom face în toamnă. Nu renunţăm la acest lucru, asta e important”, a spus Stănescu.

 

 

Sâmbătă, Klaus Iohannis a anunțat însă că atacă legea la CCR, pentru că nu este mulțumit de forma în care a venit la promulgare.

 

 

Background

 

  • Mitingul lui Dragnea pentru familia tradițională se amână din nou. Care e motivul

 

 

Liviu Dragnea nu a dorit să avanseze o dată pentru organizarea mitingului „foarte mare” pentru susținerea familiei tradiționale, pe care tot el l-a anunțat, în urmă cu o lună, argumentând că legea de organizare a referendumului nu a fost încă promulgată.

 

 

„Neavând legea (referendumului) promulgată, nu putem discuta de un calendar de acțiuni pentru ca nu avem momentul zero”, a spus Dragnea, luni, într-o conferință de presă, citat de Hotnews.ro. 

 

 

„Când o să avem legea promulgată o să ne intâlnim și discutăm pe ceva concret. Așa, vorbim discuții”, a adăugat el, susținând că există „doar problema datei”.

 

 

Liviu Dragnea a anunțat luna trecută că le-a propus social-democraților organizarea unui miting pentru susținerea familiei tradiționale, pentru a nu exista niciun echivoc în abordarea pe care o are PSD pe acest subiect

 

 

„Va fi un miting mare, foarte mare la București. Suntem pe ultima sută de metri de a adopta în senat modificările la Constituție. Dacă senatul adopta modificările cred că nu o să ne mai oprească nimeni”, a declarat Dragnea.

 

 

Dragnea a pledat însă din nou pentru legiferarea parteneriatului civil în cazul comunității LGBT.

 

 

„În ce privește comunitatea LGBT trebuie găsita formula legală prin care parteneriatul civil să fie legiferat”, a spus șeful PSD, care a cerut și legiferarea clară a situației familiilor monoparentale. „Una nu o exclude pe cealaltă”, a comentat acesta, adăugând că „deja se lucrează cu asociații din acea zonă (a comunității LGBT)”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22