Firea: Inaugurare cu repetiție a Spitalului Gomoiu, după 6 ani de la începerea lucrărilor

Redactia | 14.05.2018

​Primarul captalei, Gabriela Firea își continuă neabătută acțiunile de imagine. A inaugurat a doua oara Spitalul Gomoiu, și după tramvaiele suspendate anunță „in premieră” ca doreste sa preia în subordine mai multe spitale de la Ministerul Sanatații.

Pe aceeași temă

 

 

Noul spital de copii "Victor Gomoiu" a fost inaugurat luni, primarul Capitalei, Gabriela Firea, declarând că este vorba despre o investiţie de 48 de milioane de euro, dar şi că pe vechiul amplasament al acestei unităţi medicale, Primăria va demara construirea unui centru de excelenţă în oncologie pediatrică. În anul 2016, Gabriela Firea promitea că lucrările la Spitalul Gomoiu vor fi finalizate în primăvara lui 2017.

 

Lucrările au demarat în vara anului 2009, in primul mandat de primar al lui Sorin Oprescu, care anunța că împreună cu premierul Victor Ponta și ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu va inaugura unitatea sanitară în primăvara anului 2012.

 

Nu s-a mai întâmplat pentru că înainte ca Oprescu sa taie panglica, a fost prins cand primea mita, asa că proiectul s-a blocat.

 

In presa s-a scris ca pentru a face asta Oprescu n-a asigurat insa cumpararea efectiva a echipamentelor, ci le-a inchiriat, si, dupa ce a fost suspendat, facturile pentru echipamentele care au zacut ani de zile nefolosite, la fel ca si cladirea spitalului, au fost platite de la bugetul Primariei, spune Ziare.com.

 

Firea a mai inaugurat o data Spitalul Gomoiu si in vara lui 2017 și încă odată acum, când a fost prezentă și premierul Viorica Dăncilă.

 

"Sa inauguram impreuna cat mai multe spitale, cat mai multe obiective. Felicitari dna primar, stiu ca ati pus mult suflet in acest spital", a spus si Viorica Dancila.

 

Primarul Capitalei vrea acum mai multe spitale, pentru că "atat timp cat Primaria are buget suficient poate sa-l indrepte si catre alte spitale aflate acum in subordinea Ministerului Sanatatii", a anuntat Firea, adaugand ca are cooperarea ministrului Sorina Pintea, dar nu vrea sa dea alte detalii momentan.

 

La descentralizarea din 2008, 18 spitale au fost trcute in administrarea Primariei Capitalei. Unul dintre ele este Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu,.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22