Tudorel Toader pregătește un nou proiect cu facilități destinate deținuților la domiciliu

Dora Vulcan | 15.05.2018

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat marţi, la Constanţa, că până la sfârşitul acestui an, va fi elaborat proiectul de lege pentru supravegherea electronică la domiciliu a deţinuţilor.

Pe aceeași temă

 

 

 „Noi, acum, lucrăm la un proiect de lege prin care să oferim posibilitatea de a nu-i mai ţine pe deţinuţi, neapărat, în penitenciare, ci să le facilităm executarea pedepsei prin supraveghere electronică. Avem aproape finalizat proiectul de lege şi propunem ca, poate pedeapsa integrală, dacă este mică, sau o fracţie, spre exemplu partea finală a pedepsei, să o execute supravegheat cu acea brăţară electronică. Legea supravegherii electronice a deţinuţilor este cuprinsă în programul de guvernare pentru semestrul al doilea al acestui an şi aşa se va întâmpla. Spre lunile iunie-iulie, îi dăm drumul ca să aibă timp, dacă punem procedură de urgenţă, de exemplu, să treacă spre adoptare”, a declarat Toader, citat de Agerpres. 

 

În context, ministrul Justiţiei a prezentat şi o statistică ce face referire la soluţii alternative pentru executarea pedepselor.

 

„Această statistică am prezentat-o la Guvern, în urmă cu două săptămâni. Avem aproape 22.000 de deţinuţi, în penitenciarele din România. Din aceştia, peste 14.900 sunt apţi de muncă, pentru care vom încerca să asigurăm reinserţia socială, adică să le oferim posibilitatea legală de a-i scoate la muncă. Dacă optează pentru astfel de soluţii, deţinuţii vor avea şansa să schimbe locul de detenţie cu un loc de muncă pe perioada activităţii, vor avea posibilitatea reducerii pedepsei cu cuantumul timpului afectat muncii şi vor primi şi bani, 40 % din valoarea venitului”, a declarat Toader.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22