ZiuaZ: Percheziții DIICOT împotriva interlopilor în 28 de județe. Vizate 20 de dosare

Dora Vulcan | 16.05.2018

Procurorii DIICOT au declanșat miercuri dimineață o amplă acțiune de destructurare a rețelelor de crimă organizată din toată țara, acțiune care se desfășoară concomitent pe teritoriul a 28 de județe şi al municipiului Bucureşti sub numele de Ziua Z. Acțiunea vizează 20 de cauze penale.

Pe aceeași temă

 

 

DIICOT, prin 14 dintre structurile sale teritoriale a declanșat miercuri o acțiune de amploare în toată țara împotriva structurilor de crimă organizată, în care sunt vizați peste 200 de suspecți în 20 de cauze penale. Astfel, la prima oră, au început percheziții în : Bihor, Bistrița Năsăud, Brașov, Botoșani, Brăila, Buzău, Caraș Severin, Călărași, Cluj, Covasna, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Neamț, Suceava, Prahova, Satu Mare, Salaj, Teleorman, Timișoara, Vaslui, Vrancea. Au fost făcute 238 de percheziții domiciliare, ce vizează nu mai puțin de 227 de suspecți, anunță DIICOT într-un comunicat remis presei miercuri. 

 

 

Acțiunile concertate ale procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism  declanşate  la nivel național sunt rezultatul activităților investigative derulate în 20 de cauze penale instrumentate de către 14 structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală, ce  vizează destructurarea mai multor grupări infracționale  implicate în majoritatea  formelor de criminalitate organizată ce intră în competența direcției, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatică, evaziune fiscală, contrabandă precum şi infractiuni cu violenţă, santaj, lipsire de libertate in mod ilegal si tentativă de omor.

 

 

Acţiunea este efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, inspectoratelor de poliție județene și luptători ai structurilor de intervenții și acțiuni speciale ale Poliției Române.

 

 

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Acţiunea a fost efectuata cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi al Direcţiei Generale Anticorupţie, anunță DIICOT. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22