Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Iohannis rămâne pe poziții: Dăncilă, demisia! Cineva se uită prea des la filme cu mafioţi
Dora Vulcan - - - -
2018-05-17
Actualitate Interna
0

Iohannis i-a răspuns lui Dragnea, care a spus că preşedintele “ameninţă în stil mafiot”. Întrebat dacă a ameninţat-o pe Dăncilă, Iohannis a spus că nu-și permite să amenințe pe nimeni pentru că ”ar fi o atitudine primitivă. Eu m-am referit la demisie (...) cineva se uită prea des la filme cu mafioţi.”

 

 

 Întrebat dacă îşi menţine opinia că Dăncilă ar trebui să demisioneze, şeful statului a răspuns: "Evident că da".

 

"Eu nu îmi permit să ameninţ pe nimeni. Ar fi o atitudine primitivă. Eu m-am referit exact la demisie, iar dacă cineva se uită prea des la filme cu mafioţi, este problema sa", a spus mai Iohannis înainte de a participa la Summitul UE - Balcanii de Vest, citat de corespondenții Agerpres și Digi 24. 

 

 

 

 

Background

 

 

Dragnea: Iohannis face o acțiune de sabotaj și de subminare a guvernului în stil mafiot

 

 


 

 

Liderul PSD Liviu Dragnea a ieșit la rampă cu noi declarații dure la adresa președintelui Klaus Iohannis, după ce șeful statului a afirmat că premierul Viorica Dăncilă „nu a înțeles” ce s-a vorbit la Vatican și că a interpretat greșit că Papa Francisc ar urma să vină în România în 2019.

 

 

Solicitările președintelui privind demisia premierului Dăncilă reprezintă ”o acțiune de sabotaj și de subminare a Guvernului și a majorității parlamentare”, a declarat luni, liderul PSD, Liviu Dragnea.  ”Amenințarea explicită e făcută într-un stil mafiot: ar face bine să facă ce i se spune. Astfel de expresii și amenințări le-am văzut în filme”, a susținut Dragnea, citat de Hotnews.ro. 

 

Întrebat despre o eventuală suspendare a șefului statului, președintele PSD a răspuns că ”nu luăm în calcul suspendarea președintelui Iohannis”.

 

 

Dragnea l-a acuzat pe Iohannis că încearcă să „submineze” și să „saboteze” orice acțiune a guvernului și că „subminează România”

 

 

„În legătură cu ultima amenințare a președintelui Iohannis la adresa premierului, e continuarea unui plan, a unui set de acțiuni ale președintelui Iohannis îndreptate împotriva guvernului. Orice acțiune internă, externă pe care o face guvernul și nu e pe placul președintelui e atacată, subminată, chiar sabotată. Și în cazul Israel, și în cazul vizitei de la Vatican și în cazul minciunilor despre rezervele econonomiei. Președintele subminează România.

 

 

În 2015, președintele României a insistat și a făcut presiuni ca premierul Ponta să își dea demisia, amintiți-vă că a spus că a fost nevoie să moară oameni ca să apară acea demisie, acea demisie a fost rezultatul unui dosar politic și ne punem întrebarea legitimă, cu această nouă campanie de insistență a demisiei lui Đăncilă, ce ne mai pregătesc Iohannis și ai lui pentru a obține această demisie”, a declarat Liviu Dragnea, citat de Digi 24. 

 

 

 

 

După vizita sa la Vatican, premierul Viorica Dăncilă a afirmat că Papa Francisc i-a promis că va veni în vizită în România, anul viitor. În schimb, președintele Klaus Iohannis a ironizat afirmația lui Dăncilă, spunând că aceasta „nu a înțeles despre ce s-a vorbit acolo”.

 

„Papa a fost foarte încântat de mesajul meu. Mi-a pus întrebări dacă în România oamenii au credinţă, dacă există înţelegere între ordocşi şi catolici şi i-am spus că da. M-a întrebat dacă am puterea să duc la sfârşit acest mandat. Am spus că da. Mi-a spus că la începutul anului viitor va veni în România”, a declarat prim-ministrul.

 

„Dați-mi voie să cred că nu a înțeles doamna despre ce s-a vorbit acolo. Am urmărit întreaga evoluție și, într-un final, a apărut și comunicatul oficial al Vaticanului despre acea întâlnire și acolo se spune că s-a vorbit de președinția României Consiliului Uniunii Europene în prima parte a lui 2019. Singura explicație a mea e că doamna a înțeles ca e vorba de vizită și nu de președinție, deci o confuzie inexplicabilă”, a spus președintele.

 
TAGS : cotroceni iohannis replica demisie dancile dragnea filme mafioti
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
8936
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22