Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Inspecţia Judiciară, încă un control la Parchete. Vizate: dosarele mai vechi de 5 ani
Dora Vulcan - - - -
2018-05-17
Actualitate Interna
0

Inspecţia Judiciară a anunţat joi că face, în perioada 16 mai - 8 iunie, un control tematic privind măsurile luate de procurori şi conducerile Parchetelor din cadrul Ministerului Public în vederea soluţionării dosarelor cu autori cunoscuţi mai vechi de 5 ani de la data sesizării.

 

 

În urma controlului va fi verificată activitatea de urmărire penală şi supraveghere a cercetărilor penale efectuate de organele poliţiei judiciare, respectiv verificarea, prin solicitarea de date şi informaţii de la conducătorii Parchetelor, a dosarelor cu autori cunoscuţi, aflate în lucru la procuror ori la organele poliţiei judiciare, mai vechi de 5 ani de la sesizare şi identificarea cauzelor care determină prelungirea în timp a soluţionării dosarelor penale din categoria anterior indicată, anunță IJ într-un comunicat remis presei joi.

 

De asemenea, inspectorii judiciari vor verifica activitatea de îndrumare şi control a procurorilor cu funcţii de conducere privind dosarele penale cu autori cunoscuţi, mai vechi de 5 ani de la data sesizării, controlul operativ curent ori controlul tematic, remedierea deficienţelor constatate în urma unor controale anterioare şi eficienţa activităţilor de control.

 

Controlul urmează să aibă ca obiectiv şi situaţia resurselor umane ale Parchetelor, schema de personal şi gradul de ocupare a posturilor.

 

IJ informează că Raportul va fi înaintat Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii până la 13 iulie 2018.

 

TAGS : justitie tudorel toader inspectia judiciara control parchete dosare
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1293
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22