Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


UE nu vrea să se supună sancțiunilor SUA pentru continuarea relațiilor comerciale cu Iran
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-05-17
International
2

Comisia Europeană se răzvrătește împotriva SUA și urmează să lanseze vineri procesul de activare a unei legi care interzice companiilor europene să respecte sancțiunile americane împotriva Iranului și de nerecunoaștere a niciunei hotărâri judecătorești în cazul sancțiunilor.

 

 

Comisarul european pentru buget, Guenther Oettinger, a declarat că Europa nu trebuie văzută ca un stat vasal al SUA, și că „Trump disprețuiește slăbiciunea, și dacă acceptăm pas cu pas, dacă devenim un fel de partener junior al SUA, atunci suntem pierduți”, transmite Reuters.

 

”Avem datoria de a proteja companiile europene. Acum trebuie să acționăm și din acest motiv lansăm procesul activării ”statutului de blocare” din 1996. Vom face acest lucru mâine dimineață la 10.30”, a spus președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.

 

”De asemenea am decis să permitem Băncii Europene de Investiții să faciliteze investițiile companiilor europene în Iran. Comisia însăși va menține cooperarea sa cu Iranul”, a spus Juncker la o conferință de presă după o întâlnire cu liderii UE.

 

Preşedintele american Donald Trump a anunţat săptămâna trecută retragerea ţării sale din acordul nuclear cu Iranul şi a reintrodus o serie de sancţiuni împotriva oricăror companii americane şi străine care au relaţii comerciale cu Iranul. 

TAGS : iran acord nuclear orientul mijlociu sua franta germania marea britanie
Comentarii
mike 2018-05-18
UE isi protejeaza companiile din vest, ignorand astfel tarile estice, companii care au interese economice uriase in Iran (Total Fina, Global Trading Group, Siemens, etc.). SUA nu au avut interese economice in Iran, asadar acest acord a fost facut pentru linistea europenilor si bunastarea companiilor europene. Nu am pretentii de la acest marxist in persoana lui Junker. S-au format doua tabere: vestul Europei care tine cu Rusia si Iranul si tarile estice care sprijina SUA si Israel.
Zilele UE sunt numarate.
emil 2018-05-17
UE prin Sarkozy a sustinut criminali ca Sadam Husein.
Total 2 comments.
Mai multe din International
904
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22