Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Guvernul este presat de Bruxelles să restituie românilor banii din taxele de înmatriculare
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-05-17
Actualitate Interna
1

Comisia Europeana a solicitat Romaniei sa isi alinieze taxele de inmatriculare la legislatia UE si a trimis o scrisoare oficiala de punere in intarziere, pentru ca nu se asigura rambursarea integrala si imediata a taxelor de inmatriculare a vehiculelor de ocazie achizitionate din alte state membre.

 

 

Acesta este primul pas dintr-o procedura care se poate incheia cu impunerea unor sanctiuni financiare tarii noastre.

 

"Comisia Europeana a decis joi sa trimita Romaniei o scrisoare de punere in intarziere pentru ca nu asigura rambursarea integrala si imediata a taxelor de inmatriculare a vehiculelor de ocazie achizitionate din alte state membre.

 

Dat fiind ca normele romanesti aplicabile restituirii taxelor nu respecta principiile cooperarii loiale, echivalentei si efectivitatii, este incalcata legislatia UE (articolul 110 din TFUE).

 

In cazul in care Romania nu ia masuri in urmatoarele doua luni, Comisia poate transmite un aviz motivat autoritatilor romane" se arata intr-un comunicat dat publicitatii de institutia UE.

 

Trimiterea unei scrisori de intarziere reprezinta primul pas din procedura europeana de constatare a neindeplinirii obligatiilor de catre un stat membru. Urmatorul pas este trimiterea unui aviz motivat, dupa care urmeaza trimiterea cauzei la Curtea europeana de Justitie, care poate decide inclusiv sanctiuni financiare.

TAGS : taxa poluare romania bulgaria inmatriculare masini
Comentarii
Sean 2018-05-18
Această taxă este doar una din multele dovezi de analfabetism economic, politic și social ale birocrației românești. Am luat contact cu ea prin 2010 - 2011, când era deja la a nu știu câta variantă prin care se încerca peticirea ei. Lovindu-ma direct de ea, mi-am dat seama de încă câteva lucruri care continuă să caracterizeze în continuare această birocrație: incompetența, ineficiența și ... lăcomia.
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1074
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22