Ne-am pricopsit: Firea se prezintă oficialilor europeni ca ”primar general al României”

Dora Vulcan | 18.05.2018

Gabriela Firea s-a prezentat joi, la deschiderea conferinței „Connecting Europe through Innovation”, ca fiind ”primarul general al României”.

Pe aceeași temă

 

 

 „În calitate de primar general al României, le transmit și eu invitaților noștri speciali un bun venit la București, un bun venit în România, o capitală pe care ne-o dorim cu toții să devină un model de conectivitate, un model de susținere a afacerilor, un model de siguranță a cetățenilor și a turiștilor și ceea ce cred că am dovedit, un model de bune practici europene și naționale, de asemenea și un oraș al oamenilor calzi, primitori, dornici întotdeauna să fie prietenoși și să lege noi legături și noi prietenii. Cred că aceste atribute ne caracterizează deja”, a afirmat Firea, la deschiderea celei de-a II-a ediţii a conferinţei „Connecting Europe through Innovation”, eveniment organizat de europarlamentarul PSD Claudia Ţapardel, în colaborare cu Ministerul Economiei şi Parlamentul României, transmite PRO TV. 

 

Totodată, Gabriela Firea spune că „o preocupare constantă” relația cu mediul de afaceri.

 

„Știu care sunt greutățile mediului privat, care sunt greutățile prin care trece în fiecare zi un investitor român sau străin pentru a avea în fiecare lună bani pentru angajați, bani pentru a achita taxele și impozitele și bani pentru a își realiza visul. În premieră, Bucureștiul, în calitate de capitală a țării, Constanța și Brașovul, lucrăm deja la un document programatic, vom înființa împreună o asociație de dezvoltare comunitară pe domeniul turismului, model brevetat la nivel european, pentru a potența Bucureștiul, Constanța și Brașovul ca zone turistice ale țării”, a mai spus Gabriela Firea.

 

Ea a vorbit și despre problema traficului sufocant din Bucureşti, afirmând că se poate rezolva cu respect faţă de cetăţeni, nu prin măsuri dure, aşa cum se întâmplă în mari capitale europene, conform Agerpres.

 

„Fireşte că sunt şi măsuri mai dure pentru populaţie, care pot fi luate într-o capitală cu o congestie foarte mare, fireşte că avem exemple din Europa - din Londra, din Paris, din Madrid de asemenea. Am putea să venim, spre exemplu, să spunem că de luni se introduce o taxă de mediu în zona centrală a Capitalei şi doar cine plăteşte acea taxă va mai putea să pătrundă în centrul Bucureştiului. Fireşte că putem să facem şi noi ceea ce a făcut acum câţiva ani Madridul, şi anume printr-o decizie a Ministerului Mediului, a Primăriei Capitalei să se poată circula o zi cu număr par, o zi cu număr impar, ca pe vremuri. Dar nu cred că trebuie să ajungem la astfel de măsuri atât de dure, dar care într-adevăr ar da rezultate imediate. Iar ceea ce se întâmplă acum ar fi mult diminuat, iar fiecare dintre noi am avea de câştigat zeci de minute, poate chiar ore petrecute în trafic”, a mai spus primarul Capitalei.

 

La eveniment participă Comisarului pentru Piața Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri, Elżbieta BIENKOWSKA, Președintele Camerei Deputaților Liviu DRAGNEA, Prim Ministrul Viorica DĂNCILĂ și contribuția Secretarului General a Organizației Mondiale a Turismului Zurab POLOLIKASHVILI, Comisarul European pentru Transporturi Violeta BULC, Comisarul European pentru Economie Digitală Mariya GABRIEL și Președintele Parlamentului European Antonio TAJANI, au anunțat organizatorii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22