Marșul șoferilor a devenit al pietonilor. Moldovenii au ocupat Piața Victoriei:Vrem autostrăzi! Nu penali pe străzi!

Dora Vulcan | 19.05.2018

Conduși de un dispozitiv consistent de jandarmi, șoferii și-au parcat mașinile în Piața Charles de Gaulle și au ajuns pe jos la guvern. Protestează în Piața Victoriei și cer infrastructură și autostrăzi. ”Vrem autostrăzi, nu penali pe străzi!”.

Pe aceeași temă

 

 

 

TRANSMISIUNE LIVE

 

UPDATE 20.30 - Moldovenii au ocupat Piața Victoriei. 

 

 

UPDATE - 20.25 - Marșul motorizat s-a transformat în marșul pietonilor. Șoferii au parcat în Piața Charles de Gaulle și acum merg pe jos la Guvern, flancați de dispozitive de jandarmi .

 

 

UPDATE - Poliția îi obligă pe protestatarii-șoferi să o urmeze și-i scoate din București.  Alertați de cititorii de pe Facebook că nicio lege nu-i obligă să-i urmeze pe polițiști, protestatarii au oprit mașinile și se ceartă cu polițiștii.  Coloana s-a blocat pe Calea Dorobanți. Protestatarii opresc și-i reproșează ofițerului de poliție că a încercat să-i păcălească în ciuda faptului că ei și-au ținut promisiunea făcută. Îi amintesc că înțelegerea presupunea că-i va conduce în Piața Charles de Gaulle ca să parcheze și să se întoarcă, apoi,  în fața Guvernului nu să-i scoată din București. ”Ne-ați luat de proști” - îi reproșează protestatarii. 

 

El este ofițerul care a încercat să-i păcălească pe protestatari și să-i scoată din București. Este stingherit de faptul că este filmat permanent și se transmit imagini cu el pe Facebook în timp real. 

 

 

 

UPDATE - În timp ce trec cu mașnile prin fața guvernului, protestatarii strigă: 

 

 

”Moldoveni, nu mai votați PSD!” -  -strigă protestatarii.

”Poliția, sluga PSD!”

”Să vadă Europa cum ne umilesc golanii care conduc țara asta. Moldova nu mai tace, vrem autostrăzi!” 

”Moldova nu mai vrea sărăcie!”

”Vrem dreptul la o viață demnă”

 

 

 

 

 

UPDATE - În urma unei discuții cu un comisar a cărui identitate nu a fost declinată, protestatarii acceptă să treacă prin Piața Victoriei pentru a parca în zonă, pentru ca apoi să revină pe jos la Guvern ca să-și continue protestul. Ofițerul primește indicații prin stație. 

 

UPDATE 18.05 Coloana de mașini a ajuns la București  dar poliția nu le permite protestatarilor să intre cu mașinile în Piața Victoriei. "Vrem autostradă, nu penali pe stradă", strigă protestatarii - transmite Hotnews.ro.

 

UPDATE 10.47 ”La Roman suntem peste 300 de autovehicule. In coloană avem peste 40 de tiruri”, scrie un participant la marș pe pagina de Facebook a protestului.

 

Pe traseele de deplasare, cele două coloane motorizate se vor completa cu noi vehicule din judeţele tranzitate şi se vor regrupa la Tişiţa, judeţul Vrancea. Organizatorul estimează participarea a peste 1000 de vehicule de diverse categorii.

 

 

 

 

***

 

 

 

Marș pentru autostrăzi. Sute de şoferi din Moldova vin să protesteze la  Bucureşti 

 

 

 Sute de mașini din mai multe județe ale Moldovei, dar și din Transilvania, pornesc sâmbătă într-un marș motorizat spre București pentru a cere urgentarea celor două mari proiecte de autostradă pentru Moldova: A8 Târgu Mureș - Tg. Neamț - Iași - Ungheni și A7 Suceava - Bacău - Focșani - Buzău - Ploiești, potrivit organizatorilor protestului. Aceștia solicită o întâlnire cu Prim-Ministrul României, Viorica Dăncilă, și cu Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, pentru a primi garanții oficiale ferme și o foaie de parcurs cu termene și acțiuni clare pentru deblocarea construirii Autostrăzilor A8 și A7.

 

Sute de şoferi se îndreaptă spre Bucureşti dinspre Moldova, într-un marş de protest. Oamenii vor să atragă atenţia autorităţilor că estul ţării are nevoie de infrastructură rutieră.

 

Sute de mașini din mai multe județe ale Moldovei, dar și din Transilvania, pornesc sâmbătă într-un marș motorizat spre București pentru a cere urgentarea celor două mari proiecte de autostradă pentru Moldova: A8 Târgu Mureș - Tg. Neamț - Iași - Ungheni și A7 Suceava - Bacău - Focșani - Buzău - Ploiești, potrivit organizatorilor protestului.

 

 

Aceștia solicită o întâlnire cu Prim-Ministrul României, Viorica Dăncilă, și cu Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, pentru a primi garanții oficiale ferme și o foaie de parcurs cu termene și acțiuni clare pentru deblocarea construirii Autostrăzilor A8 și A7, esențiale pentru egalizarea dezvoltării interregionale în România, scrie comisarul. ro. 

 

 

Iniţiatorii manifestaţiei, două asociaţii din Iaşi, au trimis un set de solicitări către Guvern. Vor termene clare pentru realizarea autostrăzilor A7 şi A8, dar şi înfiinţarea unui Departament pentru Infrastructură în Moldova care să fie în subordinea directă a primului-ministru, transmite Digi 24.

 

 

Pe traseul de aproape 400 de kilometri se vor alătura şoferi din 11 judeţe ale ţării. În jurul orei 17.00, protestatarii vor ajunge în faţa Guvernului.

 

 

Sute de mașini din mai multe județe ale Moldovei, dar și din Transilvania, pornesc sâmbătă într-un marș motorizat spre București pentru a cere urgentarea celor două mari proiecte de autostradă pentru Moldova: A8 Târgu Mureș - Tg. Neamț - Iași - Ungheni și A7 Suceava - Bacău - Focșani - Buzău - Ploiești, potrivit organizatorilor protestului.

 

Aceștia solicită o întâlnire cu Prim-Ministrul României, Viorica Dăncilă, și cu Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, pentru a primi garanții oficiale ferme și o foaie de parcurs cu termene și acțiuni clare pentru deblocarea construirii Autostrăzilor A8 și A7, esențiale pentru egalizarea dezvoltării interregionale în România.

 

 

„Sute de mașini din mai multe județe - Iași, Vaslui, Neamț, Bacău, Suceava, Botoșani, Galați, Vrancea, dar și din Brăila, Buzău, Harghita și Mureș, se vor deplasa încolonate spre destinația finală Piața Victoriei, unde ar urma să ajungă după ora 17:00. De la Iași se va pleca sâmbătă la ora 7:00, din Piața Unirii”, anunță organizatorii, asociațiile „Împreună pentru A8” și „Moldova vrea Autostradă”.

 

 

Potrivit Infotrafic, vehiculele participante la marş se vor deplasa pe două coloane începând cu ora 07.00, din municipiul Iaşi, vor tranzita judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Brăila, Galaţi, Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Ilfov şi intenţionează să staţioneze în Piaţa Victoriei din Bucureşti.

 

Pe traseele de deplasare, cele două coloane motorizate se vor completa cu noi vehicule din judeţele tranzitate şi se vor regrupa la Tişiţa, judeţul Vrancea. Organizatorul estimează participarea a peste 1000 de vehicule de diverse categorii.

 

 

 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22