Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Trump anunţă că va sesiza Departamentul Justiţiei privind infiltrarea FBI în campania sa
Dora Vulcan - - - -
2018-05-20
International
1

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat duminică pe contul său de Twitter că va sesiza luni Departamentul Justiţiei privind infiltrarea FBI în campania sa electorală din 2016.

 

 

 

 "Cer prin aceasta şi voi cere oficial mâine ca Departamentul Justiţiei să cerceteze dacă FBI/Departamentul Justiţiei s-a infiltrat sau a monitorizat Campania Trump pentru Scopuri Politice - şi dacă orice astfel de solicitări sau cereri au fost făcute de persoane din administraţia Obama", a scris Trump pe Twitter, citat de Agerpres.

 

 

I hereby demand, and will do so officially tomorrow, that the Department of Justice look into whether or not the FBI/DOJ infiltrated or surveilled the Trump Campaign for Political Purposes - and if any such demands or requests were made by people within the Obama Administration!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 20 mai 2018

 

 

 

 

În cursul dimineţii, preşedintele a scris alte şapte mesaje în aceeaşi reţea socială, denunţând ca "vânătoare de vrăjitoare" ancheta federală privind colaborarea cu Rusia a personalului său de campanie, semnalează Reuters. Fără a-l numi pe anchetatorul special Robert Mueller, Trump a reluat criticile privind motivaţia politică a anchetei şi atacurile la adresa adversarei sale democrate în alegerile prezidenţiale, Hillary Clinton.

 

 

Trump apreciază că Biroul Federal de Investigaţii (FBI) nu a anchetat la fel de riguros activitatea lui Clinton şi că în prezent scopul politic al anchetei este influenţarea alegerilor parţiale pentru Congresul SUA, care vor avea loc în noiembrie, la jumătatea mandatului prezidenţial. "Acum, că Vânătoarea de Vrăjitoare a renunţat la Rusia şi se îndreaptă spre restul Lumii ar trebui să le fie uşor să ajungă la Alegerile de la Jumătatea Mandatului, unde pot aduce anumite prejudicii Partidului Republican", a arătat liderul de la Casa Albă într-un alt tweet.

 

foto Reuters

TAGS : sua trump fbi campanie electorala infiltrare cerere departament justitie
Comentarii
FLORIAN D. MIREA 2018-05-24
Brennan stie mai dinainte la ce rezultate va ajunge ancheta procurorului Mueller. Si il asteapta o celula confortabila intr-o inchisoare federala. Cat despre Hillary Clinton, ea are niste explicatii de dat in afacerea cu uraniul cedat rusilor.
Total 1 comments.
Mai multe din International
1594
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22