Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Kovesi va susține miercuri un discurs în fața Adunării Generale a Națiunilor Unite
Dora Vulcan - - - -
2018-05-22
Actualitate Interna
2

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, urmează să susţină miercuri, la New York, un discurs în cadrul unei reuniuni la nivel înalt organizate de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite.

 

 

Dezbaterea marchează aniversarea a 15 ani de la adoptarea Convenţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei (UNCAC), numită și Convenţia de la Merida, semnată şi ratificată de România, alături de alte 182 de state, transmite DNA. 

 

La reuniune participă preşedintele Adunării Generale a Naţiunilor Unite, Miroslav Lajcak, şi secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

 

Laura Codruţa Kovesi a fost invitată să vorbească în deschiderea primei sesiuni de dezbateri, intitulată "15 ani de implementare a Convenţiei - tendinţe, realizări şi provocări".

 

Reuniunea va găzdui două sesiuni de dezbateri la care, pornind de la prezentările făcute de experţii invitaţi, ceilalţi participanţi vor avea posibilitatea să adreseze întrebări şi să împărtăşească aspecte rezultate din experienţa ţărilor pe care le reprezintă, se menţionează în comunicat.

 

În conformitate cu Rezoluţia 72/196, adoptată de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în vederea organizării acestei reuniuni la nivel înalt, preşedintele forului va întocmi o sinteză a discuţiilor, document ce urmează a fi transmis Conferinţei statelor membre ale Convenţiei - for decizional - precum şi tuturor statelor membre ONU.

 

Convenţia Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei a fost adoptată în octombrie 2003 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite şi a fost semnată la Merida, în Mexic, ca urmare a recunoaşterii caracterului global al ameninţărilor pe care le presupune corupţia, ameninţări ce impun o abordare cuprinzătoare şi multidisciplinară. Convenţia este un instrument anticorupţie care reprezintă o angajare internaţională aproape universală, având în vedere că a fost semnată de 183 de state, iar dispoziţiile Convenţiei sunt obligatorii pentru statele semnatare, se mai arată în comunicatul citat. Convenţia de la Merida a fost ratificată de România în anul 2004.

TAGS : dna kovesi discurs onu
Comentarii
emil 2018-05-22
Doamna Kovesi s-a nascut in locul si timpul nepotrivit unei societati oneste si civilizate.
ion 2018-05-22
Oare de ce nu a fost invitat Tudorel Toader sa vorbeasca despre anticorutie la ONU?
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
3641
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22