Creste numărul magistratilor care cer PSD-ALDE să oprească maltrarea legilor justitiei

Redactia | 23.05.2018

Numărul magistraților care se opun modificărilor Legilor Justiției și a modului în care se introduc schimbări ale codurilor penale a ajuns marti seara la aproape 1.500.

Pe aceeași temă

 

 

Într-o rezoluție care pana marti seara a fost semnata de 1.427 de magistrati se solicita actualei coalitii de la guvernare să respecte statutul Romaniei de stat membru al Uniunii Europene si sa nu o transforme intr-un "teritoriu al coruptiei si faradelegii".

 

Rezoluția a fost dată publicității sâmbătă, în timpul protestului din fața Palatului de Justiție, la care au participat câteva sute de judecători și procurori. Magistrații protestează împotriva modificărilor la Codurile Penale, modificărilor aduse legilor justiției și împotriva atacurilor repetate ale politicienilor la adresa magistraților.

 

Semnatarii rezolutiei spun ca au facut acest gest public dupa ce au fost ignorati si exclusi de la orice discutii si afirma ca "majoritatea covarsitoare a judecatorilor si a procurorilor romani nu a acceptat proiectele de lege vizand activitatea sistemului judiciar".

 

Totodata, acestia sunt indignati de modul in care ministrul Justitiei, Tudorel Toader, si mai multi parlamentari ai Puterii minimalizeaza raportul GRECO, prin care s-a cerut ca Romania sa se abtina de la adoptarea unor amendamente la legislatia penala care sa contravina angajamentelor sale internationale si sa-i submineze capacitatile interne in materia luptei impotriva coruptiei si se nesocoteste necesitatea sesizarii Comisiei de la Venetia.

 

"Propunerile legislative aflate in dezbatere publica reprezinta o involutie in crearea unui sistem de justitie penala modern si adaptat noilor realitati sociale, precum si o denaturare a scopului procesului penal si a politicii penale a statului, fiind evidenta schimbarea de paradigma de la o justitie penala care protejeaza victimele infractiunii la un nou concept care plaseaza inculpatul intr-o pozitie privilegiata", se arata in acest comunicat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22