Deputatul PSD Cătălin Rădulescu Mitralieră, dosar de ultraj pentru jignirea unei polițiste

Redactia | 23.05.2018

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu este cercetat pentru infracţiunea de ultraj de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce, la finalul lunii ianuarie a acestui an, a jignit-o pe jurista Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, pe holurile unei instanţe de judecată, scrie News.ro.

Pe aceeași temă

 

 

​Radulescu a continuat să o jignească miercuri pe reprezentata Poliţiei judeţene Argeş, pe care a catalogat-o drept "nesimţită".

 

Cătălin Rădulescu, chemat miercuri dimineaţă la Parchetul General, a ieşit de la audieri după aproximativ două ore şi a declarat că este suspect într-un dosar deschis pe numele său în urma unei reclamaţii depuse de reprezentanţi ai IPJ Argeş.
 
La ieşirea de la Parchetul General, Radulescu a spus că plângerea pe numele său a fost depusă de adjunctul şefului poliţiei Argeş, care i-ar fi suspendat permisul de portarmă. Radulescu a povestit că a contestat în instanţă decizia de suspendare dispusă de poliţiştii din Argeş şi că la instanţă reprezentata IPJ ar fi încercat să discute cu un martor din dosar şi că l-a numit "deputatul mitralieră".
 

"Acuma o să facem noi plângere penală şi pentru calomnie, şi pentru intimidarea martorilor" a spus Rădulescu.
 

Parlamentarul a spus că singurul lucru pe care i l-a spus poliţistei a fost să o catalogheze drept nesimţită.
 

"Eu am spus că e o nesimţită că spune aşa. Eu sunt medic chirurg, ea nu ştiu cine este" a povestit Cătălin Rădulescu.
 
Deputatul PSD a continuat să o jignească pe reprezentata IPJ Argeş şi în faţa camerelor de filmat.
 

"O fac şi nesimţită şi fac şi plângere. Da, e o nesimţită, dacă mă face pe mine, medic chirurg, una cu şapte clase mă face deputatul mitralieră înseamnă că e o nesimţită" a spus deputatul.
 

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că incidentul a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie a acestui an şi că poliţista ar fi fost jignită şi ameninţată de către parlamentar pe holul instanţei de judecată. Aceasta a raportat incidentul superiorilor săi, iar dosarul a fost preluat de către procurori.

 

 

Deputatul PSD este autorul mai multor proiecte de lege prin care încearcă să dezincrimineze cât mai mult faptele de corupție.

 

Cel mai recent dintre acestea a fost adoptat tacit proiectul ce prevede că anumite fapte de corupție se pedepsesc doar dacă sunt săvârșite în scopul obținerii "pentru sine", nu și pentru altul, cum prevede acum legea, și doar dacă bunurile și foloasele sunt exclusiv "materiale".

 

Rădulescu propune modificarea art. 12 din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sanctionarea faptelor de corupție, astfel:

 

"Sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine de bani, bunuri ori alte foloase materiale necuvenite:

 

a) efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale;

 

b) folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

 

În prezent, articolul 12 este formulat astfel:

 

"Sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvâarșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite:

 

a) efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale;

 

b) folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații."

 

Rădulescu, cel care semnează expunerea de motive, a fost condamnat la un an și sase luni de închisoare cu suspendare de pentru dare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22